«Ναι ρε, γίναμε μπασκετικοί»: Οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο Άργος, το τρίποντο του Πέτζα και ο Οθωμανός εκτελεστής!

Έδωσαν σόου οι ΠΑΟΚτσήδες στο Άργος

Μπορεί να είναι λίγοι, αλλά πάντα ακούγονται για τα καλά. Οι ΠΑΟΚτσήδες του Άργους έζησαν με τον δικό τους τρόπο το χθεσινοβραδινό θρίλερ απέναντι στον Παναθηναϊκό για το Stoiximan Super Cup και το τρίποντο του Τσέντι Οσμάν στα τελευταία δέκατα του δευτερολέπτου ήταν αρκετό για να γίνει… χαμός στις παρέες που παρακολουθούσαν το παιχνίδι στις καφετέριες της πόλης.
Το φινάλε ήταν βγαλμένο από χιτσκοκική ταινία. Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπροστά με 81-82, η μπάλα όχι απλώς να καίει αλλά να ζεματάει και ο Οσμάν να παίρνει πάνω του την τελευταία επίθεση. Σηκώθηκε για τρεις, η μπάλα κατέληξε στο καλάθι και το 84-82 έστειλε τον ΠΑΟΚ στον τελικό.
Στο Άργος οι ΠΑΟΚτσήδες πετάχτηκαν από τις καρέκλες τους και μέσα στους πανηγυρισμούς μία κουβέντα ακούστηκε σχεδόν αμέσως: «Είχαμε να το ζήσουμε από το τρίποντο του Πέτζα!»
Για έναν ΠΑΟΚτσή μιας κάποιας ηλικίας δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις.
6 Μαΐου 1998. ΣΕΦ. Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Τρίτος ημιτελικός της Α1. Τελευταία επίθεση και ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς σηκώνεται σχεδόν από τη γωνία, με την άμυνα των γηπεδούχων πάνω του. Η μπάλα καταλήγει στο διχτάκι, ο ΠΑΟΚ κερδίζει 58-55 και αφήνει εκτός τελικών τον Ολυμπιακό, που μέχρι τότε είχε κατακτήσει πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα.
Εκείνο το τρίποντο πέρασε στην ιστορία. Ο Στογιάκοβιτς αργότερα πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, διέπρεψε στο NBA, εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους σουτέρ της εποχής του και έκλεισε την καριέρα του το 2011 ως πρωταθλητής με τους Ντάλας Μάβερικς.
Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, οι ΠΑΟΚτσήδες του Άργους βρήκαν έναν ακόμη λόγο να θυμηθούν εκείνη τη βραδιά.
Γιατί οι φίλοι του ΠΑΟΚ στην πόλη μπορεί να μην είναι πολλοί, όμως είναι γνωστή η τρέλα τους για τον Δικέφαλο. Αρκετοί έχουν γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα για να δουν την ομάδα τους από κοντά, κάτι καθόλου απλό όταν ζεις στην Αργολίδα και η Θεσσαλονίκη βρίσκεται περισσότερα από 600 χιλιόμετρα μακριά.
Και αυτό είναι κάτι που τους αναγνωρίζουν ακόμη και οι αντίπαλοι φίλαθλοι στο Άργος. Γιατί μπορεί τα πειράγματα να δίνουν και να παίρνουν, όμως όλα μένουν εκεί. Στον χαβαλέ της παρέας.
Ακόμη και οι Παναθηναϊκοί μετά το ματς, παρά την απογοήτευση για τον τρόπο που χάθηκε το παιχνίδι, τους έλεγαν: «Τουλάχιστον χάσαμε από εσάς και όχι από τον Γαύρο! Δεν πειράζει, άντε να φτιάξετε ομάδα, να βλέπουμε ωραία ντέρμπι».
Βέβαια, τέτοια νίκη του ΠΑΟΚ μετά από τόσα χρόνια δεν γινόταν να περάσει χωρίς το απαραίτητο… δούλεμα.
Λίγο μετά τη λήξη, σε γνωστό καφέ της πόλης, παρέα Ολυμπιακών που παρακολουθούσε τους πανηγυρισμούς πέταξε την ατάκα: «Τι έγινε ρε παιδιά; Μετά από 30 χρόνια θυμηθήκατε το μπάσκετ; Ούτε τι χρώμα έχει η μπάλα δεν ξέρατε μέχρι πριν δυο ώρες».
Οι ΠΑΟΚτσήδες όμως ήταν έτοιμοι: «Ναι ρε, γίναμε μπασκετικοί. Εσείς μας δουλεύετε τώρα, αλλά θα τα πούμε σε λίγες ώρες. Τον θυμάστε τον Πέτζα; Τώρα θα μάθετε και τον Οσμάν!»
Και κάπου εκεί πετάχτηκε ακόμη ένας: «Προσοχή, γιατί είναι και Οθωμανός!»
Όλοι ξέσπασαν στα γέλια, με την κουβέντα φυσικά να πηγαίνει ήδη στον αποψινό τελικό.
Πάντως, να το πούμε και αυτό. Στο Άργος ο καθένας γουστάρει την ομάδα του, αλλά όταν τελειώνει το παιχνίδι όλοι ξαναγίνονται μία παρέα. Δεν υπάρχουν οι ασχήμιες που συναντάμε στις μεγαλουπόλεις. Το κλίμα είναι ωραίο, το πολύ πολύ να πέσει και κανένα «μπινελίκι», αλλά ως εκεί.
Και οι ΠΑΟΚτσήδες της πόλης έχουν ίσως μία ξεχωριστή θέση σε όλο αυτό. Είναι κάτι σαν το «Γαλατικό χωριό». Λίγοι και πιστοί, σταθερά εκεί.
Κάποιοι μάλιστα έχουν κάνει τόσα ταξίδια για τον ΠΑΟΚ σε όλη την Ελλάδα, που έχουν μηδενίσει τις αποστάσεις.
Και εκείνοι οι ακόμη πιο… άρρωστοι που ακολουθούν τον ΠΑΟΚ και στην Ευρώπη;
Αυτοί δεν γράφουν πλέον χιλιόμετρα. Γράφουν μίλια!

Online χρήστες: 357

#Αγγελίες Εργασίας

#Argolida Planet