Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

ΝΑΥΠΛΙΟ: Δυο σπάνιες φορεσιές απέκτησε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Το ΠΛΙ, χάρη στη δωρεά της εταιρίας «Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ΑΕ», απέκτησε δυο σπάνιες γυναικείες τοπικές ενδυμασίες, μια από το Γηρομέρι Θεσπρωτίας και την εξαιρετική «φορεσιά με τα άσπρα», νυφική των Πομάκων, από το Λιβάδι Ξάνθης, ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσει να συντηρήσει άλλες δύο φορεσιές από τη Λέσβο, πατρίδα του χορηγού.

ΔΕΙΤΕ:  Καμπόσος σε σύζυγο Μαλτέζου: «Εσύ κυρία πλήρωσες το συντριβάνι; Εσύ κυβερνάς αυτόν τον τόπο;»

Οι φορεσιές θα εκτίθενται στον 1ο όροφο του Μουσείου έως τις 25 Ιουλίου.

Παράλληλα, στον κήπο του Μουσείου «Β. Παπαντωνίου» στο Ναύπλιο, έγινε η παρουσίαση της συλλεκτικής συσκευασίας για το Ούζο Πλωμάρι, που είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και το σχέδιο της είναι εμπνευσμένο από τοπικές φορεσιές της συλλογής του ΠΛΙ.

ΔΕΙΤΕ:  Αργολίδα: Πατριός απείλησε με τσεκούρι 6χρονο παιδί και χτύπησε τον 11χρονο αδερφό του

Στην παρουσίαση η πρόεδρος του ΠΛΙ κυρία Ιωάννα Παπαντωνίου ευχαρίστησε θερμά την ποτοποιία και τον πρόεδρό της κ. Νίκο Καλογιάννη για τη δωρεά. Ακολούθησαν ξεναγήσεις στο Μουσείο και τη μικρή έκθεση.

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες από από το Ούζο Πλωμαρίου, την In-Touch Communication για την πολύτιμη βοήθειά της, τους δημοσιογράφους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και όλους τους προσκεκλημένους που φιλοξενήθηκαν στο ΠΛΙ (τηρώντας με ευλάβεια το υγειονομικό πρωτόκολλο). Ελπίζουμε η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον!

ΔΕΙΤΕ:  Επιστολή στο AP: «Ό,τι ωραίο έχει το Άργος θα πρέπει να παραμείνει να το κοσμεί» -Η απάντησή μας

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!