ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ: Η Ρέα Γαλανάκη στο Φουγάρο – Ανοιχτή συνάντηση για το κοινό


Σήμερα, η Λέσχη Ανάγνωσης του Φουγάρου, με υπεύθυνη τη Σόνια Κωνσταντινοπούλου, διαβάζει το μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη “Ελένη ή ο Κανένας”.
Το βιβλίο στηρίζεται στην όλως μυθιστορηματική ζωή της αινιγματικής Σπετσιώτισσας ζωγράφου Ελένης Μπούκουρα – Αλταμούρα.
Μεγαλωμένη στην μετεπαναστατική Ελλάδα του 19ου αιώνα, η Ελένη έζησε στη Φλωρεντία ντυμένη σαν άντρας προκειμένου να σπουδάσει, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον ζωγράφο και επαναστάτη Σαβέριο Αλταμούρα, απέκτησε μαζί του δύο παιδιά, με τα οποία και επέστρεψε στην Ελλάδα εγκαταλειμμένη από τον Σαβέριο. Ο θάνατος και των δύο της παιδιών – μεταξύ των οποίων και ο περίφημος θαλασσογράφος Ιωάννης Αλταμούρας – θα την ταράξει για πάντα, στρέφοντάς την στη μαγεία και οδηγώντας την να κάψει στη φωτιά τα περισσότερα έργα της.
Σήμερα, λοιπόν, Παρασκευή 27 Μαΐου στις 6μμ, θα έχουμε την πραγματική χαρά και την εξαιρετική τιμή να βρίσκεται μαζί μας η ίδια η Ρέα Γαλανάκη, σε μια ευκαιρία να μιλήσουμε για το σπουδαίο έργο που μας χάρισε!
Ίσως διαφωτιστούμε για το πως γίνεται με τη μαγική της πένα η τρέλα και η λογική να μπερδεύονται, η αθωότητα και η ενοχή να συγκρούονται, ενώ οι ζωντανοί και οι νεκροί συνυπάρχουν.
Η συνάντηση είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ οι φίλοι μας εκτός Ναυπλίου θα μπορέσουν να μας παρακολουθήσουν διαδικτυακά.
Πληροφορίες: 27520 47380
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;