ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ: Ο συνταγματολόγος Σπύρος Βλαχόπουλος μιλά για τα Συντάγματα του Aγώνα

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σας προσκαλεί την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, στις 19.15 στο Βουλευτικό Ναυπλίου στην ομιλία του Συνταγματολόγου, Σπύρου Βλαχόπουλου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Tα Συντάγματα του Aγώνα: To όραμα των επαναστατημένων Ελλήνων για το νέο Κράτος»
Η ομιλία του Καθηγητή Σπ. Βλαχόπουλου εγκαινιάζει τον Κύκλο «Συζητήσεις για το Σύνταγμα», το οποίο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου επετειακού επιστημονικού και καλλιτεχνικού project εν προόδω με τίτλο «Αναγνώσεις του Συντάγματος 1821-» υπό την Ερευνητική και Καλλιτεχνική Επιμέλεια της Aγγελικής Σπυροπούλου, Καθηγήτριας και Προέδρου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Θα προηγηθεί ολιγόλεπτη Εισαγωγή στο project και Προβολή σύντομου βίντεο (trailer) του καλλιτεχνικού σκέλους του, με τίτλο «Αναγνώσεις του Συντάγματος-Ερευνητική Performance», όπου συμμετέχουν ηθοποιοί και θεατρολόγοι φοιτητές/τριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με φοιτητές/τριες και κοινό.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτρης Κωστούρος.
Ο Σπύρος Βλαχόπουλος
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1990) και αναγορεύθηκε διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου (1995). Το 2003 εξελέγη λέκτορας, το 2007 επίκουρος, το 2012 αναπληρωτής καθηγητής και το 2016 καθηγητής πρώτης βαθμίδας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Δημόσιο Δίκαιο με έμφαση στο Συνταγματικό Δίκαιο. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό βιβλίων και άρθρων κυρίως για θέματα συνταγματικής ιστορίας, ερμηνείας του Συντάγματος και προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Δικηγορεί σε υποθέσεις δημοσίου δικαίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Eίναι Πρόεδρος της Επιτροπής Διασφάλισης Ποιότητας της Νομοπαρασκευαστικής Διαδικασίας και μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Το project «Aναγνώσεις του Συντάγματος 1821-» τελεί υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ του Δήμου Ναυπλιέων.
ΔΕΙΤΕ:  Μάκαρης για δηλώσεις Τσακλόγλου: «Σήμερα οι δικηγόροι και οι ντελιβεράδες, αύριο ποιοι;»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!