ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ: Το 2ο Γυμνάσιο συμμετείχε στη δράση “Μίλα Τώρα” | Videos


Το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου λαμβάνει μέρος στην πανελλήνια δράση με τίτλο «Μίλα τώρα» που διοργανώνει κάθε χρόνο το «Χαμόγελο του Παιδιού», με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και την παρακίνηση προς την ενδεδειγμένη αντίδραση σε κάθε είδους περιστατικά αποκλεισμού.
Μιας και παγκοσμίως παρατηρείται αύξηση σχετικών περιστατικών, ειδικά μετά την τραυματική εμπειρία της πανδημίας και των lockdown, η συμμετοχή μας έχει ως κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, με κατάλληλους για την ηλικία τους βιωματικούς τρόπους.
Με την καθοδήγηση των Συμβούλων σχολικής Ζωής, κ. Αλεξάνδρας Δήμα, και κ. Ευαγγελίας Μπεσκάκη, τα παιδιά ζωγράφισαν και ανάρτησαν σε κάθε τάξη το σύνθημα “Μίλα τώρα” και παρήγαγαν αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, ενώ παράλληλα η ομάδα συμμετοχής δημιούργησε σχετικό βίντεο.
Η δράση συνάδει με την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας στο Σχολείο που είναι από τις 3 – 9 Μαρτίου.
Οι μαθητές παρακολούθησαν τη Διαδικτυακή Εκπομπή με τίτλο «Μίλα Τώρα», την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:30, με αφορμή την 6η Μαρτίου, αναγνωρισμένη στη χώρα μας ως Σχολική Ημέρα ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό.
Η δράση έγινε μετά από πρόσκληση από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, το οποίο έχει την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν:
-Η πανελλαδική εκστρατεία «Μίλα Τώρα»
-Τα αποτελέσματα της Πανελλαδικής έρευνας με θέμα το Bullying που πραγματοποίησε αφιλοκερδώς η εταιρεία Focus Bari
-Το φαινόμενο του Bullying, οι επιπτώσεις και η λύση στην πρόληψη
-Η σχολική εκστρατεία και το Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο Μαθητών και Μαθητριών του Οργανισμού YouSmile – Οι θέσεις και προτάσεις της Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού ενάντια στο Bullying
-4 πραγματικές ιστορίες παιδιών που βίωσαν Bullying
-Δράσεις από σχολεία ενάντια στο Bullying
Συμμετείχαν:
-Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως
-Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή
-Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, Γεν. Γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Υποδιευθύντρια και Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κα Ντόρα Πάλλη
-Η Founder & Managing partner της Focus Bari, κα Ξένια Κούρτογλου
-Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στην -Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό, κ. Κώστας Γιαννόπουλος
-Ο Ψυχολόγοςτου Οργανισμού, κ. Στέφανος Αλεβίζος
-Η Συντονίστρια του YouSmile, κα Τζωρτζίνα Τσάγκα και
-Οι Μαθητές-εθελοντές του YouSmile.
Περισσότερες πληροφορίες για την Εκστρατεία «Μίλα Τώρα»: www.milatora.gr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;