ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Ναύπλιο | Τυχαία διπλασιάζονται τα δημοτικά τέλη και ανατίθεται η αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτη;

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου

Σε μία εποχή, που η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός μαστίζει τα νοικοκυριά, που η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα στήριξης των πληττόμενων συμπολιτών μας, ο Δήμος Ναυπλιέων, χωρίς καμία αιτιολογία αποφάσισε να προβεί σε αύξηση των συντελεστών για τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας από 1,79€/τμ σε 2,49€/τμ για τα ακίνητα, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως κατοικίες και από 2,88€/τμ σε 3,58€/τμ για τα ακίνητα, που χρησιμοποιούνται για την άσκηση πάσης φύσεως οικονομική δραστηριότητα.
Με τον τρόπο αυτό, επιβαρύνονται με αναιτιολόγητες αυξήσεις οι ήδη πιεσμένες από την οικονομική κρίση και την πανδημία τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι, ενώ πλήττεται το σύνολο των δημοτών, που για μία ακόμα φορά καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο.
Την ίδια στιγμή, ο Δήμος προβαίνει σε ανάθεση σε ιδιώτη της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων με κόστος, που για δύο έτη ανέρχεται στο ποσό των 2.606.420,64 €. Ο ίδιος ιδιώτης εξάλλου, «προικοδοτείται» με την χρήση και τεσσάρων απορριμματοφόρων του Δήμου για την εκτέλεση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Εύλογα, συνεπώς αναρωτιέται κανείς: Τυχαίο είναι άραγε το γεγονός, ότι τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού διπλασιάζονται σχεδόν την ίδια στιγμή που η αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου ανατίθεται σε ιδιώτη; Ποιος άραγε έχει την ευθύνη για την πρωτοφανή αυτή επιβάρυνση των δημοτών, όταν συστηματικά και επί σειρά ετών, απαξιώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου; Για ποιόν λόγο κρίθηκε επιβεβλημένη η αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε μια τόσο δύσκολη για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις εποχή;
Για όλους αυτούς τους λόγους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε να καταθέσει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου ζητώντας την ακύρωση της υπ. αρ. 237/2022 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων.
Με την εν λόγω απόφαση αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Δημοτικά Τέλη, τα οποία καλούνται να καταβάλλουν οι δημότες του Δήμου μας, με αποτέλεσα η αύξηση να αγγίζει σχεδόν το 100% μέσα σε δύο μόλις έτη.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου στέκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, που τόσο βαθιά έχουν πληγεί και πλήττονται και απαιτεί από τον Δήμο να ανακαλέσει την παράνομη απόφασή του. Την ίδια στιγμή, καλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ακυρώσει την απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακουφίζοντας με τον τρόπο αυτό όλους τους δημότες από παράνομες και αναιτιολόγητες υποχρεώσεις, που έρχονται να τους επιβαρύνουν.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;