Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Ντέρμπι οι εκλογές στο Ναύπλιο -Είναι ο Μάκαρης ένα βήμα πιο μπροστά;

Κατεβαίνει για να βγει!

Τι κι αν απομένουν 8 ολόκληροι μήνες μέχρι τις δημοτικές εκλογές, η προεκλογική περίοδος στον Δήμο Ναυπλιέων έχει ξεκινήσει προτού καν μπει ο νέος χρόνος και είναι δεδομένο ότι όσο περνάει ο καιρός η μάχη για τη διεκδίκηση της δημαρχίας θα φουντώνει.
Η φθορά του χρόνου, που λογικό μετά από 11 χρόνια να αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Κωστούρος, σε συνδυασμό με την κάθοδο υποψηφίων δημάρχων που διεκδικούν επί ίσοις όροις την εκλογή τους, κάνουν την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση πραγματικό ντέρμπι.
Η διαφορά με τις δημοτικές εκλογές του 2019, όπου ο νυν Δήμαρχος επανεξελέγη με ποσοστό 50,22%, είναι πως δεν έχει να αντιμετωπίσει ουσιαστικά έναν αντίπαλο, όπως συνέβη τότε με τον δεύτερο (με ποσοστό 36,14%) Παναγιώτη Αναγνωσταρά, αλλά τρεις!
Το αναφέρουμε αυτό χωρίς φυσικά να θέλουμε να μειώσουμε κανέναν από τους τότε υποψηφίους (Σαλεσιώτης 7,68% και Γκόνης 5,95%), αλλά στεκόμαστε καθαρά σε ποσοστά, αφού αυτά δείχνουν και την πραγματική δύναμη του καθενός.
Πλέον σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι νέοι υποψήφιοι που θα προσπαθήσουν να πάρουν τη δημαρχία έχουν κόσμο και δυναμική, είναι αναγνωρισμένα άτομα στην κοινωνία και αν κρίνουμε από τις έως τώρα κινήσεις τους, δεν αποκλείουμε σε καμία περίπτωση το σενάριο να αλλάξει χέρια ο Δήμος.
Παρατηρούμε έντονη κινητικότητα στους συνδυασμούς. Ο έγκριτος δικηγόρος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου Δημήτρης Ορφανός είναι κοινωνικός, δραστήριος και ανακοινώνει υποψηφίους, ο καταξιωμένος οδοντίατρος και Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Δημήτρης Παπαδημόπουλος έχει επίσης αρκετό κόσμο που τον ακολουθεί και ο πετυχημένος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μάκαρης δείχνει ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Αφήσαμε για το τέλος τον κ. Μάκαρη, γιατί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, αν και είναι αρκετά νωρίς, ίσως είναι ένα βήμα πιο μπροστά, αυτή τη στιγμή, από τους συνδιεκδικητές του.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουμε βλέποντας τις κινήσεις του από την πρώτη μέρα που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία και κυρίως τις πιο πρόσφατες χρονικά.
Είναι γνωστό ότι ο κ. Μάκαρης είναι ένας επιφανής επιχειρηματίας με υψηλές γνωριμίες και διασυνδέσεις, οι οποίες υποθέτουμε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του Δήμου, σε περίπτωσης εκλογής του και έχει έναν στενό πυρήνα έμπειρων συνεργατών που μπορεί να βασιστεί.
Σίγουρα, με την κοινωνική του δράση και προσφορά έχει κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου, δείχνει ότι τα κίνητρά του είναι αγνά, ξέρει να διοικεί και να λειτουργεί με διαφάνεια και πιστεύει ότι ο Δήμος μπορεί να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη με αυτόν στο τιμόνι.
Το σημαντικότερο δε, που κάνει θετική εντύπωση σε όσους τον γνωρίζουν για πρώτη φορά, είναι ότι ενώ θα περίμενε κανείς, λόγω του ονόματός του στον επιχειρηματικό κόσμο και στην τοπική κοινωνία, να είναι απρόσιτος στον κόσμο, αυτός είναι ακριβώς το αντίθετο!
Παρά τη δυναμική του χαρακτήρα του και την οικονομική του επιφάνεια, ο ίδιος είναι απλός, προσιτός και προσπαθεί να μην προκαλεί…
Εντάξει, δεν χρειάζεται να οδηγεί σαράβαλο και να ντύνεται από τη λαϊκή για να δείξει ότι είναι ένα με τον λαό, αυτό θα ήταν ξεκάθαρα υποκριτικό! Και φυσικά δεν είναι κακό, να είναι κάποιος επιτυχημένος και να απολαμβάνει τους καρπούς της σκληρής δουλειάς του, αντιθέτως, το επικροτούμε!
Από την εικόνα που έχουμε σχηματίσει, βλέπουμε έναν άνθρωπο σωστό και ειλικρινή. Φυσικά, την ίδια άποψη έχουμε και για τους υπόλοιπους διεκδικητές του Δήμου. Σε καμία περίπτωση δεν μας έχουν δώσει λαβές να πιστεύουμε το αντίθετο.
Όσα προαναφέραμε, προφανώς δεν τα έχουμε προσέξει μόνο εμείς, αν κρίνουμε από τη μαζική συμμετοχή στην παράταξη του κ. Μάκαρη, τους δεκάδες υποψηφίους, αλλά και πολλούς ακόμη που απλά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.
Ο κ. Μάκαρης αναμένεται να παρουσιάσει ένα συμπαγές ψηφοδέλτιο με έμπειρους και νέους υποψηφίους σε όλη την επικράτεια του Δήμου, προβαίνει σε σημαντικές και εποικοδομητικές συνεργασίες εν όψει εκλογών και σύμφωνα με τις προσωπικές μας εκτιμήσεις, διεκδικεί με αξιώσεις τον άτυπο τίτλο του φαβορί.
Το σίγουρο είναι ότι ο δρόμος μέχρι τις κάλπες στον Δήμο Ναυπλιέων θα είναι μαραθώνιος και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Πάντως, το σενάριο επανεκλογής του νυν Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, έως και απίθανο!
ΔΕΙΤΕ:  To νησί – κόσμημα απέναντι από την Ερμιόνη, με τα γαλαζοπράσινα νερά & το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!