ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ξεκίνησε η παραγωγή! Η Ελληνική ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα τουρκικά υποβρύχια και στο Βερολίνο [ΒΙΝΤΕΟ]

Για πρώτη φορά λύση στο πρόβλημα…

Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας υπέγραψε με τη Lockheed Martin  τη σύμβαση για την έναρξη της παραγωγής των συνολικά 4 σύγχρονων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R τα οποία έχει παραγγείλει η Ελληνική Κυβέρνηση για το Πολεμικό Ναυτικό.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 180 εκ δολάρια με την τελική τιμή του να διαμορφώνεται σε περίπου 194 εκ. δολάρια. Στο παραπάνω ποσό συνυπολογίζονται τα 3 σόναρ ALFS τα οποία είναι απαραίτητα. Η συμφωνία είναι διακρατική (Government to Government ) και η χρηματοδότηση του προγράμματος εντάσσεται στο πλαίσιο των FMS ( Foreign Military Sales ). Εντός του ποσού αυτού περιλαμβάνονται η υποστήριξη, εκπαίδευση, βιβλιογραφία και 3 επιπλέον σόναρ χαμηλών συχνοτήτων με τα οποία θα εξοπλιστούν 3 εκ των υπαρχόντων ελικοπτέρων, S-70.

ΔΕΙΤΕ:  Ακρίβεια: Πώς εξαπατούν τους καταναλωτές οι επιτήδειοι - Το κόλπο με τις πατάτες και τις ντομάτες

Τα ελικόπτερα θα παραχθούν από τη Lockheed Martin με την παραγωγή να ξεκινά το 2021 και να ολοκληρώνεται το 2025 με το μεγαλύτερο μέρος αυτής να πραγματοποιείται εντός των Η.Π.Α. Σύμφωνα με δηλώσεις του ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλου την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή θα γίνει προσπάθεια να τροποποιηθεί η σύμβαση των ελικοπτέρων του τύπου για να έρθουν αυτά γρηγορότερα στη χώρα μας και να ενταχθούν άμεσα στο Πολεμικό Ναυτικό.

Το ζήτημα των ελικοπτέρων προχώρησε αρκετά γρήγορα και δόθηκε πολύ βάση καθώς το Πολεμικό Ναυτικό θέλει να είναι ένα βήμα μπροστά από το Τουρκικό, του οποίου τα υποβρύχια Τ-214 θα ενταχθούν στο μέλλον σε υπηρεσία (όποτε και αν συμβεί αυτό, καθώς η Γερμανία αρνείται να το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία). Το Πολεμικό Ναυτικό έχοντας ήδη τα υποβρύχια αυτά σε υπηρεσία (ΕΔΩ) γνωρίζει τα μειονεκτήματά τους και σκοπεύει να τα εκμεταλλευτεί απέναντι στα αντίστοιχα τουρκικά υποβρύχια. Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι τα τουρκικά Τ-214 θα έχουν πάνω τους αρκετά τουρκικά συστήματα ( βλ. αντίμετρα κατά τορπιλών), τα οποία ενδέχεται να μην είναι ισάξια των αντίστοιχων συστημάτων που έχουν τα ελληνικά υποβρύχια του τύπου.

ΔΕΙΤΕ:  Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων: Πότε ξεκινά και ποιες ώρες ανοίγουν τα μαγαζιά

Για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε ότι το Πολεμικό Ναυτικό προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα ( τουρκικά Τ-214) πριν αυτά ακόμα καταστούν επιχειρησιακά. Γι αυτό το λόγο το Ναυτικό προχώρησε στον εκσυγχρονισμό των Ρ-3 Orion ( δεν θα κρίνουμε, στην παρούσα φάση, αν αυτή ήταν μία σωστή επιλογή ή όχι ), την προμήθεια των MH-60 R και τον εξοπλισμό επιπλέον S-70 με σύγχρονα σόναρ χαμηλών συχνοτήτων.

ΔΕΙΤΕ:  Ευρωεκλογές: Βήμα-βήμα η διαδικασία της επιστολικής ψήφου

Η αντιμετώπιση των τουρκικών υποβρυχίων θα ολοκληρωθεί με την προσθήκη στις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού σύγχρονων σόναρ τρόπιδας και συρόμενων αλλά και μιας πιθανής αναβάθμισης των παλαιότερων σόναρ των ΜΕΚΟ με νεώτερων στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού ( αν προβλέπεται ).

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!