ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ξεκινούν οι εργασίες για τη νέα μεταλλική γέφυρα στον ποταμό Ερασίνο

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την Τετάρτη 31 Μαΐου, στην Νέα Κίο, την σύμβαση με τον ανάδοχο του με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ έργου αντικατάστασης με νέα της υφιστάμενης μεταλλικής γέφυρας στον ποταμό Ερασίνο.
Η δαπάνη για το έργο αυτό στον Δήμο Αργους – Μυκηνών, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα ανέλθει σε 698.009,58 ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μήνες, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης.
Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της εν λόγω εργολαβίας προβλέπονται και άλλα συνοδά έργα για την διευκόλυνση των αλιέων της περιοχής, εκπρόσωποι των οποίων ευχαρίστησαν δημοσίως τον περιφερειάρχη μετά την υπογραφή της πιο πάνω εργολαβικής σύμβασης, παρόντες στην οποία ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης και Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, ο εντεταλμένος για θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, καθώς και ο δήμαρχος Αργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.
Σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας εξέφρασε βεβαιότητα για την καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Αργους – Μυκηνών, στον οποίον, όπως τόνισε, “η Περιφέρεια έχει κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο ο κάθε δήμος οφείλει να διεκδικεί περισσότερα”.
Ενδεικτικά, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον οδικό άξονα σύνδεσης του Αργους και του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7, στον κόμβο στα Φίχτια -του οποίου η εργολαβική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί στις 20 Ιουνίου-, στην διασύνδεση Αργους και Ναυπλίου με το φυσικό αέριο από την ΔΕΔΑ, όπως και στην εν εξελίξει διαδικασία για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, καθώς και σε πολλά έργα στον τομέα του πολιτισμού με κυρίαρχο το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αργους.
.
→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!