Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Ξεχάστε Ηρακλή και συντριβάνι! Θέλουν να τα ξηλώσουν από την πλατεία του Άργους

Αργά ή γρήγορα θα φύγουν από την πλατεία

Τουλάχιστον αυτό επιθυμεί ο Δήμαρχος και η σύζυγός του
Μετρημένες, θεωρούνται κατά πολλούς, οι μέρες που το άγαλμα του Ηρακλή και το συντριβάνι θα κοσμούν την κεντρική πλατεία του Άργους.
Το άγαλμα του Ηρακλή, ύψους 3 μέτρων και 20 εκατοστών, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από την Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Αθηνών και το συντριβάνι στην βόρεια πλευρά της πλατείας, στο οποίο απεικονίζονται τα λιοντάρια του Ηρακλή να στηρίζουν τις «υδροφορούσες» Δαναΐδες (κόρες του Βασιλιά Δαναού), τοποθετήθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου μόλις πριν από 2 χρόνια.
Ο λόγος ήταν αφενός για να αναδειχθεί και να διαφημισθεί η σχέση του Ηρακλή με την πόλη του Άργους, αλλά και για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και ο τουρισμός στον Δήμο, γιατί, ως γνωστόν, ο Ηρακλής ήταν Αργείος, γιος του Αμφιτρύωνα και της Αλκμήνης.
Το τελευταίο χρονικό διαστήμα όμως, ολοένα και φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζο, να μελετάει την απομάκρυνση τόσο του αγάλματος, όσο και του συντριβανιού από την πλατεία.
Ο ίδιος μάλιστα, στη μεγάλη συγκέντρωσή του στην πλατεία του Άργους, παραμονές των δημοτικών εκλογών, είχε χαρακτηρίσει το άγαλμα ως «κακόγουστο» και «ασχήμια» της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Πριν από λίγες μέρες, όταν επιτέλους «αξιώθηκαν» τα συνεργεία του Δήμου να καθαρίσουν (κάπως) το συντριβάνι, αφού πρώτα είχε προηγηθεί σχετικό ρεπορτάζ του Argolida Planet και η γενική κατακραυγή του κόσμου, ήταν η σειρά της συζύγου του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών, Μάρθας Γιαννάτου, να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το συντριβάνι στην πλατεία.
Η κα Γιαννάτου, χαρακτήρισε δημόσια το συντριβάνι ως «βιομηχανοποιημένο κατασκεύασμα» και ανέφερε σε σχετική της ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα τη φράση «για όσο ακόμη “κοσμεί” την πλατεία…».
Τι ακριβώς εννοεί με τη φράση «για όσο ακόμη…»; Μα φυσικά την πρόθεση της δημοτικής αρχής του συζύγου της να το απομακρύνει από το σημείο. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνει και ο πιο αφελής στην πόλη!
Πάντως, μην ξεχνάτε πως η κα Γιαννάτου δεν είναι απλά μια νοικοκυρά που περιμένει τον άνδρα της να γυρίσει στο σπίτι, αλλά μια δυναμική εργαζόμενη γυναίκα που είναι πάντα στο πλευρό του Γιάννη, τον στηρίζει στις επιλογές του, τον συμβουλεύει και είναι γνωστό τοις πάσι πως ο Δήμαρχος υπολογίζει τη γνώμη της. Στην προκειμένη περίπτωση, ας ελπίσουμε να μην την ακούσει, γιατί πράγματι το συντριβάνι είναι ωραίο, ειδικά το βράδυ όταν φωταγωγείται και κυρίως όταν είναι καθαρό και δεν… ζέχνει, όπως μέχρι πριν από λίγες μέρες!
Όμως, η συμπαθής (δεν το λέω ειρωνικά) κα Γιαννάτου, δεν παρέλειψε να γράψει και το ψεματάκι της, ότι το συντριβάνι είχε να καθαριστεί δύο χρόνια, γιατί αρκετά συχνά οι εργάτες του Δήμου πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Κακά τα ψέματα, η πλατεία μαζί με την τεχνητή λίμνη και το συντριβάνι, πάντα έλαμπαν. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς «Καμποσικός» για να το παραδεχθεί, αρκεί να βλέπει καθαρά και να μη φοράει παρωπίδες. Γιατί σ’ αυτή την πόλη ζω και συγκεκριμένα λίγα μέτρα από την πλατεία. Εκτός αν δεν βλέπω καλά, να πάω να το κοιτάξω!
Επειδή όμως δεν είναι σωστό να γράφουμε άρθρα, απλά για τις εντυπώσεις ή για τα κλικς (δόξα τω Θεώ, έχουμε πολλά), μπορεί ο Δήμαρχος να μας απαντήσει αν σκοπεύει να απομακρύνει το άγαλμα και το συντριβάνι από την πλατεία;
Μήπως εντελώς «τυχαία» θέλει επίσης να απομακρυνθούν, η βρύση του Νικηταρά από την πλατεία και τα αγάλματα των Πολεμιστών του Ριάτσε; Καλά, θα μου πείτε, αν είχε τη δυνατότητα και τη λίμνη θα γκρέμιζε και το όνομα του προκατόχου του από τον χάρτη θα έσβηνε, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο…
Αν μπει στον κόπο, το ελπίζουμε δηλαδή, ας απαντήσει και στο παρακάτω ρεπορτάζ, σχετικά με το παρκάρισμα στη λαϊκή αγορά, το οποίο ανεβάσαμε πριν από λίγες μέρες και έκανε πως δεν το είδε! Γιατί δεν έχει να κάνει με εμάς. Εμείς ενημερωτικό μέσο έχουμε και γράφουμε και τα καλά και τα άσχημα, όχι αντίπαλη παράταξη. Να το κάνει όμως για τον κόσμο που ρωτάει και δικαιούται να γνωρίζει τι συμβαίνει στον τόπο του.
Ιάσονας Μουσταΐρας
Σχετικά ρεπορτάζ:
Τελικά είναι ή δεν είναι πάρκινγκ η Λαϊκή Αγορά στο Άργος;
Εικόνες παρακμής στο Άργος: Σκουπίδια, κοτσιλιές, μαυρίλα και ζημιές…
Μέσα στη βρώμα το Άργος! Μόνο βατράχια δεν βγήκαν στη λίμνη της πλατείας

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!