ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Ξυπνάτε κουρασμένοι; Ίσως φταίει η πλευρά από την οποία κοιμάστε


Κάποιοι άνθρωποι σηκώνονται από το κρεβάτι γεμάτοι ενέργεια, ενώ άλλοι πασχίζουν για να θέσουν το σώμα και το μυαλό τους σε εγρήγορση.
Έχετε σκεφτεί ότι για το πώς ξυπνάτε το πρωί, μπορεί να φταίει η πλευρά στην οποία κοιμηθήκατε το βράδυ;
Έρευνα σε 1.500 Βρετανούς διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι ξυπνούν τουλάχιστον τρεις φορές τη νύχτα, με το 48% από αυτούς να δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν λόγω άγχους για τα οικονομικά και την εργασία.
Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού αισθάνονται πιο δυσάρεστα το πρωί σε σύγκριση με όσους κοιμούνται στην αριστερή πλευρά.
Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στη δεξιά πλευρά κοιμούνται πιο εύκολα, είναι πιο πιθανό να ξυπνήσουν κουρασμένοι.
Έχουν επίσης λιγότερο θετική διάθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μόνο το 38% να λένε ότι έχουν διάθεση για χιούμορ σε σύγκριση με όσους κοιμούνται στην αριστερή πλευρά.
Εν τω μεταξύ, το 60% των ερωτηθέντων που κοιμούνταν στη δεξιά πλευρά, υποστηρίζουν ότι βλέπουν το ποτήρι «μισογεμάτο», σε σύγκριση με το 66% όσων κοιμούνται στην αριστερή πλευρά.
Σχεδόν το 50% όλων των συμμετεχόντων αισθάνονταν ζέστη και ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά αυτό ήταν πιο πιθανό να συμβαίνει σε όσους κοιμούνται στη δεξιά πλευρά (48% και 40%, αντίστοιχα).
Ωστόσο, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι δυσκολεύονται να κοιμηθούν ικανοποιητικά, ακόμα κι αν κοιμούνται στην αριστερή πλευρά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για πολλούς Βρετανούς είναι ότι έχουν σύντροφο που ροχαλίζει, με το 38% να παραδέχονται ότι τους «τρελαίνει».
Η Τζούλια Ρόμπινσον, ειδική στον ύπνο, δήλωσε: «Οι μικρές αλλαγές, όπως η χρήση μάλλινων κλινοσκεπασμάτων, μπορεί να βοηθήσει στη νυχτερινή εφίδρωση, καθώς το μαλλί βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας».

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;