ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οι θέσεις της «Νέας Εποχής» για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Τι αναφέρει η παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Αποτέλεσμα της κακής και παρωχημένης διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου, την οποία έχει επιβάλει ο κ. Κωστούρος είναι:
* Να έχουμε την πιο βρώμικη πόλη της Αργολίδας,
* Να έχουν επιβληθεί αυξήσεις 90% στα δημοτικά τέλη κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας,
* Να χρωστάμε στον Φορέα Διαχείρισης περίπου 1.500.000 ευρώ (χρήματα τα οποία έχουν χρεωθεί και έχουν πληρωθεί μέσω των λογαριασμών ρεύματος από τους δημότες,
* Να μην εφαρμόζεται η ανακύκλωση,
* Να έρπουν προβλήματα δημόσια υγεία και
* Να διογκώνονται οι κίνδυνοι πυρκαγιών (τυχαίων ή κακόβουλων).
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
Σε ένα σύγχρονο δήμο, τα σκουπίδια αποτελούν ένα βασικό πόρο εσόδων για τον Δήμο. Όχι με την μέθοδο συνεχών αυξήσεων των Δημοτικών Τελών, που εφαρμόζει η δημοτική αρχή Κωστούρου αλλά με την εφαρμογή αρχών κυκλικής οικονομίας και ιδιαιτέρως της ανακύκλωσης σε δέσμη ρευμάτων συλλογής των απορριμμάτων.
Η Δημοτική Αρχή της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ θα χωροθετήσει και θα λειτουργήσει άμεσα ένα κατάλληλο Πράσινο σημείο προκειμένου, μέσω της διαλογής των απορριμμάτων να ελαχιστοποιήσει τον όγκο όσων καταλήγουν στην ΤΕΡΝΑ και να δημιουργήσει έσοδα από την εμπορική διάθεση πολύτιμων ανακυκλώσιμων υλικών.
Η μείωση του όγκου των απορριμμάτων θα επιφέρει μείωση του κόστους συλλογής και επεξεργασίας και κατ’ επέκταση θα επιτρέψει στη Δημοτική Αρχή της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ να προχωρήσει σε μείωση, έως και 50%, των Δημοτικών Τελών.
Η δημιουργία μιας άλλης αντίληψης σχετικά με τη διαχείριση των αστικών και αγροτικών απορριμμάτων θα καλλιεργηθεί και θα εμπεδωθεί μέσω συνεχούς ενημερωτικής προσπάθειας που θα εκτυλιχθεί μέσω των σχολείων και με συνεχείς καταχωρίσεις στα ΜΜΕ της περιοχής.
Να θυμίσουμε την ύπαρξη ειδικής νομοθεσίας, την οποία η Δημοτική Αρχή Κωστούρου δεν τηρεί και την οποία εμείς θα εφαρμόσουμε, η οποία επιβάλλει τα κλαδέματα να περνάνε από μηχανική επεξεργασία και να μετατρέπονται σε κύβους καύσιμης ύλης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπεύθυνος για τα σκουπίδια και την καθαριότητα του Δήμου Ναυπλιέων είναι προσωπικά ο απερχόμενος δήμαρχος, ο οποίος και έχει κρατήσει για τον εαυτό του ΚΑΙ αυτή την αρμοδιότητα. Σε τρεις διαδοχικές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν από διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, σε διάστημα 6 μηνών, οι Δημότες καταγράφουν με αυθόρμητη απάντηση, σε ποσοστό 65%, ως κυρίαρχο πρόβλημα του Δήμου Ναυπλιέων τα σκουπίδια και την καθαριότητα.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!