Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 14ο Αργειακό – Μυκηναϊκό Δρόμο

Η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας

Στα πλαίσια διεξαγωγής του ¨14ου Αργειακού – Μυκηναϊκού Δρόμου 2022¨, ο οποίος θα λάβει χώρα στο Δήμο Άργους- Μυκηνών, την Κυριακή 08 Μαίου 2022 θα διεξαχθούν ο Αγώνας Ημιμαραθωνίου Δρόμου καθώς και οι αγώνες των 5 χλμ και 1 χλμ, ως αναγράφονται κατωτέρω:
– Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21χλμ): Ώρα έναρξης: 09:00 Σημείο εκκίνησης: Πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες Σημείο Τερματισμού: πλατεία του Αγίου Πέτρου (κέντρο πόλης Άργους) Ενδιάμεση Διαδρομή: Μυκήνες, Μοναστηράκι, Κουτσοπόδι, Αεροδρόμιο, Σταθέικα (εκτός χωριού), Ε.Ο. ΆργουςΝεστάνης, Προφήτης Ηλίας (Λόφος Ασπίδα), οδός Καραντζά, οδός Γούναρη, οδός Θεάτρου, οδός Δαναού.
– Αγώνας 5χλμ: Ώρα έναρξης: 09:30 Σημείο εκκίνησης: Λόφος Προφήτη Ηλία Σημείο Τερματισμού: πλατεία του Αγίου Πέτρου (κέντρο πόλης Άργους) Ενδιάμεση Διαδρομή: Ε.Ο. Άργους- Νεστάνης, οδός Καραντζά, οδός Γούναρη, οδός Θεάτρου, οδός Δαναού.
-Αγώνας 1χλμ: Ώρα έναρξης: 12:00 Σημείο εκκίνησης: Αρχαίο Θέατρο Άργους Σημείο Τερματισμού: πλατεία του Αγίου Πέτρου (κέντρο πόλης Άργους) Ενδιάμεση Διαδρομή: οδός Θεάτρου, οδός Δαναού. Στα ανωτέρω αναφερόμενα σημεία εκκίνησης και τερματισμού θα εδρεύουν και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης. Το εν λόγω αθλητικό γεγονός διοργανώνεται από το Δήμο Άργους- Μυκηνών/Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Π.Ε. Αργολίδας, τους Συλλόγους «Μαραθωνοδρόμοι- Δρομείς Αργολίδας» και «Σ.Δ.Υ. Αργολίδας»
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1. Την Απαγόρευση Κυκλοφορίας, από 08:30-13:30 ώρα της Κυριακής (08-05-2022), στις κάτωθι οδούς:
(α) Θεάτρου (Από Αρχαίο Θέατρο έως Δαναού)
(β) Δαναού (Από διασταύρωση με Μεσσηνίας & Αρκαδίας έως διασταύρωση με Καποδιστρίου)
(γ) Γούναρη (Από Αρχαίο Θέατρο έως διασταύρωση Καρατζά)
(δ) Τριπόλεως (Από διασταύρωση με οδό Σταδίου έως διασταύρωση με οδό Θεάτρου)
(ε) Φορονέως (Από διασταύρωση με Λόφο Ασπίδος έως διασταύρωση με οδό Καρατζά)
(στ) Καθ’ όλο το μήκος της οδού Καρατζά
(ζ) Φείδωνος (Από διασταύρωση με οδό Καποδιστρίου έως διασταύρωση με οδό Θεάτρου) (η) Επ. Οδ. Άργους- Νεστάνης από 1,5 χλμ έως 2,5 χλμ
(θ) Ανώνυμη Δημοτική Οδός από 2,5 χλμ Επ. Ο. Άργους- Νεστάνης έως τη διασταύρωση με την οδό Φορονέως
(ι) Ανώνυμη Δημοτική Οδός από 1,5 χλμ Επ. Ο. Άργους- Νεστάνης έως τη διασταύρωση με την οδό Φορονέως
2. Για το ανωτέρω αναφερόμενο χρονικό διάστημα η κυκλοφορία θα διεξάγεται εφόσον οι προϋποθέσεις το επιτρέπουν από τις κάτωθι οδούς:
(α) Ανδρέα Μιαούλη, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Κύπρου, Καρπετοπούλου, Ατρέως, Βλάσση, Μακαρίου, Κοφινιώτου, Β. Σοφίας (
β) Ασπίδος, Ηρακλέους
(γ) Τσώκρη, Ηρακλέους, Κορίνθου, Π.Ε.Ο. Άργους- Κορίνθου (διασταύρωση οδού Καρυάς), Αεροδρόμιο, Άκοβα
(δ) Β. Κων/νου, Ζωγράφου
(ε) Καποδιστρίου, Τημένους, Ιακώβου Μάνου (στ) Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Τριπόλεως, Ανδρέα Μιαούλη, Χρυσ. Σμύρνης, Κύπρου, Καρπετοπούλου, Ατρέως, Βλάσση, Μακαρίου, Κοφινιώτου, Β. Σοφίας.
3. Τυχόν τουριστικά λεωφορεία θα προσεγγίζουν το κάστρο του Λάρισας μέσω της οδού Καρυάς, Δ.Δ. Αεροδρομίου, Επ.Ο. Άργους- Νεστάνης περιοχή Άκοβα.
4. Το χρονικό διάστημα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων στο πρόγραμμα ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το επιβάλλουν, κατά την κρίση του Επικεφαλής Αξιωματικού των μέτρων του Τ.Τ. Άργους- Μυκηνών.
5. Από τις προαναφερόμενες απαγορεύσεις εξαιρούνται οχήματα με ειδικές διαπιστεύσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος, του Ε.Κ.Α.Β. και του Δήμου ΆργουςΜυκηνών.
6. Σε τμήματα του οδοστρώματος που δεν θα πραγματοποιηθεί διακοπή κυκλοφορίας οι συμμετέχοντες αθλητές όπως κινούνται στο δεξιό τμήμα αυτών, προκειμένου να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και να διαφυλάσσουν τη σωματική τους ακεραιότητα, ακολουθώντας αυστηρά τις υποδείξεις των Τροχονόμων και τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ.
7. Το Τ.Τ. Άργους- Μυκηνών, όπως μεριμνήσει σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την υλοποίηση της παρούσας.
8. Ο φορέας της διεξαγωγής της αναφερόμενης αθλητικής συνάντησης (Δήμος Άργους- Μυκηνών/Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμού) είναι υπεύθυνος για την τήρηση και εφαρμογή των νομοθεσιών, κανονισμών, οδηγιών, αποφάσεων, προκηρύξεων αγώνων και οφείλει να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και ομαλής διεξαγωγής της καθώς και τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19.
9. Οι παραβάτες της παρούσας, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 2696/99 ΦΕΚ.57-Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3452/2007.
10. Η παρούσα να δημοσιευθεί στις Τοπικές Εφημερίδες και να ανακοινωθεί από τα Τοπικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 109 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επίσης, θα αναρτηθεί στο πρόγραμμα ¨Διαύγεια¨.
11. Λοιπές Υπηρεσίες και Φορείς που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.
Ο ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΘΟΥΡΗΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΔΕΙΤΕ:  Ο Αριστέας Άργους Πρωταθλητής Αργολίδας Κ14 - Νίκησε την Ερμιονίδα στον τελικό! (Pics)

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!