ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Οι λυκότοποι της Πελοποννήσου | Σε ποιες περιοχές της Αργολίδας εντοπίστηκαν λύκοι!

Οι λυκότοποι της Πελοποννήσου

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ικανότητα εξάπλωσης του λύκου με φυσικό ή ανθρωπογενή τρόπο, με τις τελευταίες έρευνες να κάνουν λόγο για δεκαπέντε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Πελοπόννησο στις οποίες έχουν εντοπιστεί, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και μια περιοχή της Ηλείας.
Ειδικότερα, ομάδα επιστημόνων υπό την επίβλεψη του Δρ. Θεόδωρου Κομηνού ανακοίνωσαν σε συνέδριο στην Ουγγαρία την κατανομή του τσακαλιού και του λύκου στην Ελλάδα με τη χρήση της μεθόδου των φωτοπαγίδων, ενώ συνέλεξαν και έγκυρες πληροφορίες με αποδείξεις.
Στο νότιο μέρος της Αχαΐας και πιο συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο, παρατηρούνται οι περισσότερες αναφορές. Μάλιστα, σε δημοσιεύματα γίνεται λόγος για τον αποδεκατισμό μικρότερων και μεγαλύτερων κοπαδιών αιγοπροβάτων στα βουνά από τσακάλια, για τις φωνές απόγνωσης των κτηνοτρόφων που πληθαίνουν και για αναφορές περί εμφάνισης λύκων που γιγαντώνουν το πρόβλημα. Και αν για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας η κατάσταση αυτή δεν προβληματίζει, για τον αγροτικό κόσμο που βιώνει καθημερινά δυσκολίες πρόκειται για κατάσταση ζωτικής σημασίας.
Τώρα όσον αφορά τους δεκαπέντε οικισμούς στους οποίους φαίνεται να εντοπίστηκε λύκος για την Ηλεία είναι αυτός της Ορεινής, ενώ στην Αχαΐα έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Ζήρια, Νεοχώρι, Κέρτεζη, Κλειτορία, Καλάβρυτα, Ζάρουχλα, Λαχούρια και Παγκράτι, στην Αρκαδία έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Στενό, Στεμνίτσα και Χράνοι, στην Αργολίδα έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Κεφαλόβρυσο και Κεφαλάρι και στην Κορινθία έχουν εντοπιστεί στην περιοχή Καστανιά.

 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;