Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου ταξίδεψαν στη Σικελία! (Pics+Vid)

Πριν από 3 χρόνια και με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού κας Σοφοκλέους Σοφίας καθηγήτριας Αγγλικής φιλολογίας και υπό τη διεύθυνση της κας Πανταζή Σοφίας πραγματοποιήθηκε από το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου αδελφοποίηση του σχολείου με το ‘instituto di Instruzione Suoeriore Caminiti Trimarchi di Santa Teresa di Riva στην Μεσσίνα.
Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης μπόρεσε να υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό ταξίδι από το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου στην Σικελία με αρχηγό την κ. Σοφοκλέους Σοφία και συνοδούς καθηγητές τον κ. Φλέσσα Χρήστο και την κ. Πετροπουλου Ευδοξια 4-10 Μαρτίου 2023 με την συμμετοχή 31 μαθητών/τριών της β λυκείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κάνοντας ερευνητικές εργασίες στα ήθη και έθιμα της Ελλάδας, στην ίδρυση και ιστορία των αποικιών από τους αρχαίους Έλληνες και στους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στα πλαίσια αυτά επισκέφτηκαν το αδελφοποιημένο σχολείο όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου.

Παρουσίασαν το σχολείο και την ευρύτερη περιοχή μας με τους αρχαιολογικούς χώρους και την ιστορία μας. Ακολούθησε και από τα δύο σχολεία παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών και παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

Οι μαθητές και οι καθηγητές συνδέθηκαν μεταξύ τους και συζήτησαν τα κοινά θέματα που τους απασχολούν. Έγιναν επισκέψεις και οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Ταορμίνα (Αρχαίο Ταυρομένιο) στην Κατάνη στις Συρακούσες και στην Ορτυγία.
Οι μαθητές και οι καθηγητές αναχώρησαν από τη Σικελία ενθουσιασμένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις.

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!