ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ναυπλίου ανακάλυψαν τον θαυμαστό κόσμο της Αστρονομίας και του Διαστήματος

Μια επίσκεψη που… άξιζε!

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 20 μαθητές/τριες της θετικής κατεύθυνσης της Γ’ λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη.

Αφού παρακολούθησαν μία παρουσίαση σχετική με το σύμπαν και τον γαλαξία μας από τον Δρα Παπαδημητρίου Χρήστο, ξεναγήθηκαν στον χώρο του περίφημου τηλεσκόπιο Newall, που διαθέτει φακό διαμέτρου 62,5 εκ., μήκος 9 μέτρων και συνολικό βάρος 16 τόνων.

Οι παρατηρήσεις των μαθητών και των μαθητριών αλλά και οι απορίες τους ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι αυτή η επίσκεψη άξιζε.
Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι ήλθαν σε μια πρώτη επαφή με τον θαυμαστό κόσμο της Αστρονομίας και του Διαστήματος, από την οποία αποκόμισαν γνώσεις και ερεθίσματα για περαιτέρω έρευνα και ενασχόληση.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;