ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Άργους επισκέφθηκαν Αθήνα και Πειραιά


Την Τετάρτη 23/11/2022 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου των ανθρωπιστικών σπουδών του 2ου Λυκείου Άργους πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.
Α) Επισκέφθηκαν στο πάρκο ναυτικής παράδοσης, στη μαρίνα Φλοίσβου Π. Φαλήρου:
1. Το πλωτό ναυτικό μουσείο θωρηκτό « Γ. Αβέρωφ», όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του πλοίου από άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού.
2. Το καλωδιοφόρο πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος».
3. Το πιστό αντίγραφο αρχαίας τριήρους, την «Ολυμπιάδα».
4. Το ιστιοφόρο του Αιγαίου «Ευγενίδης».

Β) Στο «Ιλίου Μέλαθρον» (κατοικία του Ερρίκου Σλήμαν) είδαν τις συλλογές του Νομισματικού Μουσείου της Ελλάδας από διάφορες χρονικές περιόδους του Ελληνισμού.

Γ) Στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, όπου στεγάζεται το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο της Ελλάδας, ξεναγήθηκαν στα εκθέματα των μόνιμων συλλογών και των περιοδικών εκθέσεων “ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21”, που έχει σκοπό να τιμήσει την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, «Μικρασιατικός πόλεμος-Δίκη των έξι», με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μικρασιατική τραγωδία).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;