ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οργανωμένο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας στην Αρχαία Επίδαυρο: Πώς δρούσαν τα μέλη του

Οργανωμένο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας στην Αρχαία Επίδαυρο

Στη σύλληψη έξι Ελλήνων ηλικίας 36, 38, 35, 38, 74 και 65 ετών προέβησαν, τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κορίνθου με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κορίνθου, καθώς και του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Παλαιάς Επιδαύρου του Λιμεναρχείου Κορίνθου. Πρόκειται για ένα οργανωμένο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, όπως φαίνεται και από τα ευρήματα.

ΔΕΙΤΕ:  Αργολίδα: Ενοικιάζεται σπίτι στη Νέα Κίο με θέα στη θάλασσα

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Πολεμάρχας στην Αρχαία Επίδαυρο, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες αρχαιοκάπηλοι είχαν προβεί στην ανάσυρση αρχαίων αντικειμένων από τη θάλασσα.

Η ανάσυρση είχε γίνει με τη χρήση θαλάσσιου μοτοποδηλάτου (jet-ski), καταδυτικού εξοπλισμού και ειδικού μηχανισμού ανίχνευσης μετάλλων, κατά παράβαση του Ν. 3028/2002 περί “Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.

ΔΕΙΤΕ:  Πωλείται Super Market στο Ναύπλιο

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα 10 αρχαία αντικείμενα.

Επίσης κατασχέθηκαν: Δύο Ι.Χ.Ε., ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα jet-ski, ένα τρέιλερ μεταφοράς, ένας μηχανισμός ανίχνευσης μετάλλων, μια συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer) και σχετικός καταδυτικός εξοπλισμός.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στο Λιμεναρχείο Αρχαίας Επιδαύρου και το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.

ΔΕΙΤΕ:  Ψάχνεις για δουλειά στην Αργολίδα; 17 νέες αγγελίες εργασίας

Από το πρωί γίνονται ενδελεχείς έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων σε περιοχές του δήμου Επιδαύρου, αλλά και εκτός Αργολίδας.

Για τον προσδιορισμό της αξίας των αντικειμένων που βρέθηκαν θα υπάρξει εκτίμηση από στελέχη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Προανάκριση για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας διενεργεί το λιμεναρχείο Κορίνθου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!