ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Οριστική (;) δικαίωση ανήλικου θύματος ασέλγειας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου καταδίκασε σε ποινή εξαετούς καθείρξεως τον κατηγορούμενο για υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικη, που είχε λάβει χώρα προ εξαετίας στην περιοχή της Σπάρτης.
Στον πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος -που αξίζει να σημειωθεί πως διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του θύματος- είχε κηρυχθεί αθώος. Ο Εισαγγελέας άσκησε έφεση, που είχε ως αποτέλεσμα την κατ’ αρχάς καταδίκη του κατηγορουμένου από το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο σε ποινή καθείρξεως έξι ετών.
Στη συνέχεια η πλευρά της υπεράσπισης άσκησε αναίρεση, η οποία έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο ακυρώνοντας την καταδικαστική απόφαση.
Στην επανάληψη της εφετειακής δίκης, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε και πάλι σε ποινή καθείρξεως έξι ετών, πλην όμως κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης, η οποία έγινε δεκτή, οδηγώντας την υπόθεση για τρίτη φορά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου, το οποίο -όπως και τις δύο προηγούμενες φορές- κατέληξε σε καταδικαστική κρίση, επιβάλλοντας την ίδια ποινή (6 έτη).

Ο δικηγόρος Βασίλης Δελής

Ο δικηγόρος Βασίλης Δελής, συνήγορος της μητέρας του θύματος που παραστάθηκε προς υποστήριξη της κατηγορίας, ερωτηθείς για την υπόθεση, δήλωσε : «Ύστερα από αρκετά χρόνια υπομονής και ψυχικής ταλαιπωρίας, τόσο το θύμα, όσο και η οικογένειά του, αισθάνονται όσο δικαιωμένος μπορεί να αισθάνεται κανείς τηρουμένων των αναλογιών σε υποθέσεις τέτοιας φύσεως. Δεδομένης της μακροσκελούς διαδικασίας εξαιτίας όσων μέχρι σήμερα μεσολάβησαν, ευελπιστούμε να είναι αυτή η τελευταία φορά που βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, αναζητώντας έστω και καθυστερημένα τη μέγιστη δυνατή αποφόρτιση του βάρους που με στωικότητα και αξιοπρέπεια υπέμειναν όλα αυτά τα χρόνια.»

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.

.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;