Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Ο ήρωας Νίκος Δαγρές από το Κουτσοπόδι που δολοφονήθηκε από πειρατές στη Νιγηρία

Πέρασαν 9 χρόνια – Ήταν μόλις 33 ετών

Ήταν 3 Φλεβάρη του 2015, όταν ο υποπλοίαρχος Νίκος Δαγρές από το Κουτσοπόδι “έπεσε” ηρωικά στη Νιγηρία από τους ένοπλους πειρατές.
Ο 33χρονος υποπλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου «Kalamos», έχασε τη ζωή του όταν πειρατές της Μπόκο Χαράμ προσπάθησαν να καταλάβουν το πλοίο της εταιρείας “Aelos Management sa” με έδρα τον Πειραιά.
Το δεξαμενόπλοιο «Kalamos» είχε ξεκινήσει από την Κίνα χωρίς φορτίο, με πλήρωμα 23 ατόμων και προορισμό τη Νιγηρία. Από αυτούς, οι δέκα ήταν Έλληνες και ανάμεσά τους ήταν και ο 33χρονος υποπλοίαρχος.
Όταν έφτασαν στα δύο ναυτικά μίλια από το Νιγηριανό λιμάνι Qua Iboe Terminal, έπεσαν σε ενέδρα 15 ενόπλων πειρατών της Μπόκο Χαράμ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών και δύο από αυτούς επιχείρησαν να ανέβουν στο “Κalamos”, με τον Νίκο Δαγρέ και τον Α’ μηχανικό του πλοίου να πηγαίνει αμέσως προς το μέρος τους για να τους εμποδίσει. Ένιωσε ηθικό χρέος να πάει μπροστά για να μην κινδυνεύσει το πλήρωμά του και το πλήρωσε ακριβά.
Οι δύο πειρατές τελικά πρόλαβαν να ανέβουν στο δεξαμενόπλοιο και απειλώντας με όπλα τον υποπλοίαρχο και τον Α’ μηχανικό, τους έκαναν ανθρώπινες ασπίδες. Η εντολή του καπετάνιου ήταν να παύσουν τα πυρά για να μην χτυπηθούν οι ναυτικοί, που ήταν σε κατάσταση ομηρίας, όμως η ένταση της στιγμής είχε ως αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι πυροβολισμοί και να τραυματιστεί θανάσιμα ο Νίκος Δαγρές.

Ο υποπλοίαρχος θυσιάστηκε για να σώσει το πλήρωμά του και δεν πρέπει να τον ξεχνάμε. Το Κουτσοπόδι μετά το γεγονός αυτό βυθίστηκε στη θλίψη, η οικογένειά του έσφιξε τα δόντια για να συνεχίσει χωρίς τον Νίκο. Η γυναίκα του και το παιδί του, μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι γι’ αυτόν τον άνδρα και ευχόμαστε να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες και να μην έχουν ποτέ ξανά κανένα εμπόδιο στη ζωή τους.
Ο Νίκος Δαγρές έγινε ένας σύγχρονος ήρωας, έδωσε τη ζωή του για να σώσει άλλες ζωές και δεν δίστασε να τα βάλει με τους τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι έχουν διαπράξει πολλές αιματηρές επιθέσεις στη Νιγηρία τα τελευταία χρόνια.
Η αγάπη του για τη θάλασσα, η ανδρεία του και το κουράγιο του να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να ζήσει την οικογένειά του, πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους τους Έλληνες.
Να είναι καλά εκεί που βρίσκεται και να τον φυλάει ο Θεός. Σπανίζουν τέτοιοι άνδρες στις μέρες μας και σίγουρα πρέπει να υπενθυμίζουμε τις πράξεις τους, όχι για τους κάνουμε μνημόσυνα, αλλά για να μαθαίνει ο κόσμος την προσφορά τους και να αποτελούν πρότυπα για όλους μας.
Ηθική, ανδρεία και τόλμη χαρακτηρίζουν τον Νίκο Δαγρέ και δικαίως ολόκληρο το Κουτσοπόδι νιώθει υπερήφανο που έβγαλε έναν τέτοιο άνδρα.
Ιάσονας Μουσταΐρας
ΔΕΙΤΕ:  Ο SNIK αγόρασε Rolex στο Ναύπλιο και έγινε χαμός από δεκάδες fans! (Video)

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!