ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών συμμετέχει στην 37η Philoxenia


Πώς είναι να περπατάς, ως τουρίστας, περιηγητής, ή επισκέπτης σήμερα, στην αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας, που κατοικείται αδιάκοπα εδώ και 5.000 χρόνια…
Είναι η πόλη του Άργους, μέλος του Δικτύου των αρχαιότερων πόλεων της Ευρώπης, που μας την συστήνει, μέσα από την συμμετοχή της στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, της HELEXPO ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, προσκαλώντας Έλληνες και ξένους, σ αυτήν την μοναδική εμπειρία…
Μαζί οι πολύχρυσες Μυκήνες, το Βασίλειο _ το πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της ύστερης εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα, του μυθικού Αγαμέμνονα που πρώτος ο Όμηρος ύμνησε στα έπη του.
Το Άργος, αποτελεί το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο της χώρας, με πολυάριθμα και μοναδικά ευρήματα που τοποθετούνται σε κάθε ιστορική περίοδο των Ελλήνων.
Πλήθος μνημείων, από τους προϊστορικούς και ιστορικούς χρόνους, Μουσεία, ιστορικές εκκλησίες και πλούσια εκκλησιαστικά κειμήλια, μοναδικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και θαυμάσια νεοκλασικά κτίρια, δημιουργούν ένα παζλ που ταξιδεύει τον επισκέπτη στο χρόνο.
Μέσα σ αυτόν τον πλούτο του χθες, αποτελεί σήμερα μια σύγχρονη πόλη που αναπτύσσεται πολύπλευρα και με δυναμισμό. Με εμβληματικά έργα, τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες της πόλης, όπως η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου έκτασης 45 στρεμμάτων, το κολυμβητήριο καθώς και αίθουσες τέχνης και πολιτισμού.
Ολόκληρος ο δήμος καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα το καλοκαίρι, μπορεί να αποτελέσει προορισμό πολιτιστικού τουρισμού τόσο για την γνωριμία με την πόλη και τις πολύχρυσες Μυκήνες όσο και για την παρακολούθηση επιλεγμένων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται σε στεγασμένους αλλά και γοητευτικούς υπαίθριους χώρους, με βασικότερους αυτούς του Αρχαίου Θεάτρου και του Κάστρου της Λάρισας.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;