ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών συμμετέχει στην πρωτοβουλία «75UN – 75 Trees UNAI SDG7»


Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ πραγματοποίησε την 1η για το έτος 2022 (14 Ιανουαρίου 2022) τηλε-διάσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ για την προώθηση και υλοποίηση της πρωτοβουλίας «75UN – 75 Trees UNAI SDG7».
Στην συνάντηση έλαβαν μέρος τριάντα πέντε (35) εκπρόσωποι δήμων προκειμένου να ενημερωθούν για τον απολογισμό της πρωτοβουλίας κατά το έτος 2021, τα προγράμματα διάθεσης και φύτευσης δένδρων τα οποία υλοποιεί το ΚΕΠΑ και προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο, τη Hellenic Plants και χορηγίες. Οι δήμοι, που εκπροσωπήθηκαν ήταν: Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Άργους – Μυκηνών, Δεσκάτης, Ερέτρειας, Ιωαννιτών, Θάσου, Θηβαίων, Κορυδαλλού, Λάρισας, Λοκρών, Μαραθώνα, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Νέστου, Ξυλοκάστρου, Παλαιού Φαλήρου, Περάματος, Πρέβεζας, Πυλαίας – Χορτιάτη, Πλατανιάς, Σπάρτης, Σπάτων- Αρτέμιδας, Φαρκαδόνας και Χαϊδαρίου.
Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) με την διπλή ιδιότητα του ως Συντονιστή του Δικτύου για την Πράσινη Ενέργεια του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου (BSEC – GEN) και ως ο Ακαδημαϊκός Κόμβος του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNAI Hub SDG7) μετέχει στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον με την Πρωτοβουλία “75 UN – 75 trees UNAI SDG 7”, που συνδέεται με την έκκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τις κυβερνήσεις και τους απλούς ανθρώπους του πλανήτη να αυξήσουν την «φιλοδοξία» τους για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με συγκεκριμένες δράσεις.
Για την επίτευξη των στόχων της η Πρωτοβουλία απευθύνεται σε κυβερνήσεις, σε Περιφέρειες, Δημοτικές αρχές και κάθε είδους νομικές οντότητες, που εντάσσονται στην κατηγορία των μη κυβερνητικών οργανώσεων (Non-state and sub-national actors –NSA) και προτείνει την ανάληψη μίας ελάχιστης δράσης που αντιστοιχεί στη φύτευση και στη συντήρηση 75 δένδρων αφιερωμένων στην 75η επέτειο του ΟΗΕ, και στις προσπάθειες για ενίσχυση της βιοποικιλότητας του πλανήτη.
Ο UNAI Hub SDG7 προτείνει, όπου υπάρχει δυνατότητα, ο αριθμός των δένδρων να αυξηθεί σε πολλαπλάσια του 75 (750, 7500, κλπ.).
Ο UNAI Hub SDG7 προσκαλεί όσους ανταποκριθούν στην Πρωτοβουλία, να εγγραφούν στη “UNAI SDG7 – Community” με σκοπό την καταγραφή του αριθμού των δένδρων, που θα φυτευθούν, την συγκρότηση μίας Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative – ICI) και την ανταλλαγή προτάσεων διεύρυνσης των δράσεων τους.
Επίσης συζητήθηκαν νέες προτάσεις δράσεων της Πρωτοβουλίας σχετικά με Δασικούς συνεταιρισμούς Τ.Α., Αισθητικά και Βρώσιμα δάση Τ.Α., Πιστοποιητικά εμπορίας εκπομπών. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν για την διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου στο Μπουραζάνι (Νοέμβριος 2022) καθώς και τις προτάσεις από το 1ο Συνέδριο (ΙΕΚ, Αώος, φυσικοί φράκτες, Διεθνής Συνεργατική Πρωτοβουλία). Η επόμενη τηλε-διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!
ΔΕΙΤΕ:  Μπαράζ συλλήψεων στην Αργολίδα

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!