Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Ο Δήμος Ναυπλιέων γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου


Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Ναυπλιέων σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 οι επετειακές εκδηλώσεις ανήμερα της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Άλωση του Παλαμηδίου και την Απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις επετειακές εκδηλώσεις στο Ναύπλιο ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης τον οποίο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Στις εκδηλώσεις μνήμης παρευβρέθηκαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας, οι βουλευτές του Νομού Αργολίδας, πολλοί Δήμαρχοι και Αντιπερειφερειάρχες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Ηγεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, Σημαιοφόρα Τμήματα Σχολείων του Ναυπλίου, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Συλλόγων, Πολιτιστικών Φορέων, Οργανώσεων καθώς και πλήθος κόσμου που παρόλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες τίμησε με την παρουσία του τους φετινούς εορτασμούς.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει ότι τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η πασίγνωστη Φιλαρμονική της Κέρκυρας η οποία παιάνισε στους δρόμους του Ναυπλίου για να καταλήξει στην ιστορική Πλατεία Συντάγματος καθώς και επίλεκτο άγημα της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος απένειμε στο Διοικητή τους Ταξίαρχο κ. Ρόκκο τιμητική πλακέτα για τις εν γενεί υπηρεσίες και του ρόλου που επιτελεί.
Το τελετουργικό ξεκίνησε με Τιμητικό Άγημα, με τη συμμετοχή του Συλλόγου « Αρματωμένοι Μωραΐτες – Στάικος Σταϊκόπουλος» και της Δημοτικής Φιλαρμονικής, που μετέφερε την εικόνα του ήρωα Στάικου Σταϊκόπουλου από το Δημαρχείο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια. Στη συνέχεια τελέσθηκε δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και η τελετή ολοκληρώθηκε με καταθέσεις στεφάνων μετά την ακύρωση της μεγάλης μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης που ήταν προγραμματισμένη να γίνει ως αποκορύφωμα των φετινών εορτασμών λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Φέτος η 30η Νοεμβρίου Ημέρα της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσης του Ναυπλίου καθιερώνεται με κάθε επισημότητα ως Τοπική Εθνική Γιορτή και επίσημη Αργία. Ο Ναυπλιώτικος λαός τίμησε τους ήρωες του όπως αρμόζει στην περίσταση έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και του Δημοτικού Συμβουλίου για την ενεργοποίηση του Βασιλικού Διατάγματος του 1959 (Β.Δ 143/14-7/1959)

Ως Δήμος Ναυπλιέων γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Άλωση του Παλαμηδίου και την Απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου με λαμπρότητα ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες της πόλης μας. Έχουμε χρέος να αναδεικνύουμε την ιστορική μας μνήμη και να προβάλουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο μέσα από τους ένδοξους προγόνους μας.
Τιμώντας τη μνήμη τους αφήνουμε ως παρακαταθήκη στη νέα γενιά τη θυσία τους.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!