ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ο Δήμος Ναυπλιέων θέτει σε εφαρμογή τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων

Ο Δήμος Ναυπλιέων διαθέτει ένα σχέδιο δράσης με ορίζοντα το 2025. Eκπόνησε Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤοΣΔΑ), που δίνει έμφαση σε καινοτόμες δράσεις, προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες του Δήμου.
Αντικείμενο του ΤοΣΔΑ είναι η ανάπτυξη δράσεων πρόληψης (μείωσης παραγωγής), χωριστής διαλογής στην πηγή, Επαναχρησιμοποίησης και Ανακύκλωσης των ΑΣΑ, με στόχο τη μείωση των Αποβλήτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής και τη διαχείρισή τους με βάση τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας, των ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου και ΕΣΔΑ.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κος Δημήτρης Κωστούρος, επεσήμανε ότι:
«Ο Δήμος διαθέτει ένα σχέδιο δράσης με ορίζοντα το 2025, προβλέποντας διακριτούς στόχους, χρονοδιαγράμματα, πλήρη κοστολόγηση, αρμοδιότητες και αναλυτικές περιγραφές προτεινόμενων δράσεων και υποδομών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα την σταδιακή του υλοποίηση».
Οι βασικοί άξονες που προτείνονται στο πλαίσιο του Σχεδίου και αναλύονται σε επιμέρους δράσεις/υποδομές είναι:
• Η εγκατάσταση Γωνιών Ανακύκλωσης, (χρηματοδότηση πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης») σε σημεία που θα εξυπηρετούν το σύνολο των Δημοτών, παρέχοντας την δυνατότητα χωριστής συλλογής πολλαπλών ρευμάτων Αποβλήτων.
• Η οργάνωση δικτύου χωριστής συλλογής Βιοαποβλήτων, ( χρηματοδότηση ΥΜΕΠΕΡΑΑ) σταδιακά, και σε κάθε περίπτωση έως το τέλος του 2025, όλοι οι Δημότες να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο Καφέ Κάδων.
• Η προώθηση της κομποστοποίησης, σε επίπεδο νοικοκυριών, σχολείων αλλά και κεντρικά σε δημοτικές εγκαταστάσεις.
• Η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός της χωριστής συλλογής και προεπεξεργασίας πράσινων Αποβλήτων. (χρηματοδότηση ΥΜΕΠΕΡΑΑ)
• Η ενίσχυση της διαλογής στην πηγή των Ανακυκλώσιμων υλικών & λοιπών αποβλήτων (συσκευασίες, ΑΗΗΕ, Απόβλητα φορητών ηλεκτρικών στηλών), καθώς και της χωριστής συλλογής χαρτιού, γυάλινων συσκευασιών.
• Η βελτίωση του συστήματος χωριστής συλλογής ογκωδών Αποβλήτων.
• Η οργάνωση ολοκληρωμένης εκστρατείας ευαισθητοποίησης και κατάλληλου μηχανισμού για το συντονισμό και παρακολούθηση του Τοπικού Σχεδίου, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
• Η πιλοτική εφαρμογή συστήματος: «Πληρώνω όσο Πετάω».
• Ο σχεδιασμός λειτουργίας ΚΔΕΥ (Επαναχρησιμοποίησης υλικών).
• Η κατασκευή και λειτουργία Πράσινου Σημείου (έχει υποβληθεί πρόταση προς χρηματοδότηση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!