ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ο Δήμος Ναυπλιέων μετράει την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ενημέρωση από τον Δήμο Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων, με βάση τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής του πολιτικής, ξεκίνησε τη διαδικασία για την μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μέσω ανάπτυξης δικτύου σε επιλεγμένα σημεία όλου του Δήμου μας.
Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα πλαίσια της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ.
Στο Δήμο Ναυπλιέων έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η καταγραφή και ο χαρακτηρισμός της ποιότητας της ατμόσφαιρας σε σχέση με επιβλαβείς για την υγεία ρύπους, όπως τα αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο μικρότερη των 2.5 μικρομέτρων (PM2.5), αποτελεί σημαντική συνιστώσα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Επιτρέπει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων για τον έλεγχο των εκπομπών και τον μετριασμό των επιπέδων ρύπανσης, με απώτερο στόχο τη έγκαιρη ενημέρωση και προστασία των δημοτών, και ιδίως των ευπαθέστερων ομάδων, από την υπέρμετρη έκθεση.
Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας. Με αυτή την έννοια η αυτόνομη αξία του περιβάλλοντος, η ανάγκη να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε σωστά θα πρέπει να διαπερνά όλες μας τις προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επισκεπτών και των εργαζομένων στον Δήμο μας.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!