ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Ο κίνδυνος για την υγεία που μειώνεται σημαντικά με λίγο ποδήλατο

Έστω και μισή ώρα την ημέρα

Αν σου αρέσει να κάνεις ποδήλατο, τότε έχεις βρει μια από τις πιο ευεργετικές ασκήσεις για την υγεία. Όσο κάνεις ποδήλατο, αποφορτίζεσαι, η ψυχολογία σου βελτιώνεται, όπως και το μυοσκελετικό και καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα. Χάνεις βάρος και μειώνεται η αϋπνία.
Υπάρχει όμως κι άλλος λόγος για να κάνεις ποδήλατο σύμφωνα με δυο νέες μελέτες. Μισή ώρα την ημέρα ποδήλατο, μειώνει αρκετά τον κίνδυνο εμφράγματος και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο και την χοληστερόλη. Τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς είναι για όλους σημαντικά, ακόμα και για κάποιον που θα ξεκινήσει να κάνει ποδήλατο στα 50 ή τα 60 του.
Στην μια μελέτη, οι Δανοί επιστήμονες παρακολούθησαν για 20 χρόνια την πορεία που είχε η υγεία 45.000 συμπατριωτών τους, με ηλικία από 50 έως 65 ετών. Μέσω αυτής διαπίστωσαν πως όσοι κάνουν ποδήλατο καθημερινά μειώνουν την πιθανότητα εμφράγματος έως και 18%.
Όσοι άρχισαν να κάνουν ποδήλατο από την πρώτη κιόλας 5ετία της μελέτης, είχαν περίπου 25% να εκδηλώσουν κάποια καρδιοπάθεια, σε σχέση με εκείνους που ποτέ δεν ξεκίνησαν να κάνουν ποδήλατο.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;