ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ο πραγματικός λόγος που βάζουμε τα κινητά σε λειτουργία πτήσης στο αεροπλάνο

Ο λόγος που βάζουμε τα κινητά σε λειτουργία πτήσης όταν βρισκόμαστε σε αεροπλάνο είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν που πιστεύουμε.

Αρκετοί είναι αυτοί που δυσανασχετούν όταν τους ζητείται από το προσωπικό του αεροπλάνου πριν από ένα ταξίδι, να βάλουν τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε λειτουργία πτήσης. Αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο γίνεται επειδή το σήμα του τηλεφώνου παρεμβαίνει και επηρεάζει τον εξοπλισμό του αεροπλάνου, στην πραγματικότητα ο λόγος είναι εντελώς διαφορετικός.

Εξάλλου, η λειτουργία πτήσης δεν είναι η μοναδική συμβουλή-κανόνας που ζητείται από το προσωπικό του αεροπλάνου. «Βεβαιωθείτε ότι τα καθίσματα σας είναι σε όρθια θέση, τα τραπεζάκια για τους δίσκους στη θέση τους, τα σκίαστρα των παραθύρων σηκωμένα, οι φορητοί υπολογιστές στα ράφια οροφής και οι ηλεκτρονικές συσκευές σε λειτουργία πτήσης», ακούγεται από το προσωπικό πριν την απογείωση, αλλά και στην προσγείωση.

Είναι γεγονός ότι όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται για την ομαλή λειτουργία του αεροπλάνου. Ωστόσο, ο λόγος της λειτουργίας πτήσης δεν έχει να κάνει με τον εξοπλισμό του αεροπλάνου. Διότι παρά το γεγονός ότι τα συστήματα ραδιοφώνου στα αεροπλάνα έχουν παραμείνει τα ίδια σε μεγάλο βαθμό από την δεκαετία του 1920, η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας έχει κάνει άλματα με την πάροδο των ετών, σύμφωνα με την Conversation. Επιπλέον μια μελέτη που διεξήχθη από την Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας των ΗΠΑ το 1992 διαπίστωσε ότι τα τηλεφωνικά σήματα δεν είχαν καμία επίδραση στον εξοπλισμό του αεροπλάνου κατά την απογείωση και την προσγείωση.

Ο σημαντικότερος λόγος που πρέπει να απενεργοποιούνται οι συσκευές κατά την διάρκεια μιας πτήσης είναι για να αποφεύγονται οι παρεμβολές και άλλες διαταραχές των χερσαίων τηλεπικοινωνιακών δικτύων, με το πρόβλημα αυτό να έχει επιδεινωθεί με την επικράτηση της τεχνολογίας 5G, η οποία έχει παρόμοιο εύρος ζώνης με εκείνο της αεροπορίας. Έτσι, αν οι επιβάτες άφηναν ανοιχτά τα τηλέφωνά τους, ίσως αυτό να δημιουργούσε προβλήματα κατά την διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.

Ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμα πρακτικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν κλήσεις από το αεροπλάνο. Αυτός είναι ότι δεν επιτρέπει στο προσωπικό να κάνει τη δουλειά του. Εάν οι περισσότεροι μιλούσαν στα τηλέφωνά τους θα ήταν πολύ δύσκολο να σερβίρονται τα γεύματα κατά την διάρκεια τη πτήσης. Επομένως, τα τηλέφωνα πρέπει να διατηρούνται σε λειτουργία πτήσης, όχι επειδή έχει κάποια επίδραση στη λειτουργία του αεροπλάνου, αλλά επειδή θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με τα δίκτυα στο έδαφος.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!