ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ο τρόμος του 12%: Το απογοητευτικό νούμερο της Ελλάδας που παρατείνει το lockdown και μετά τον Νοέμβρη

Πάνω που αναθαρρήσαμε…

Τα πράγματα με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Μπορεί στο πρώτο κύμα να τα πήγαμε περίφημα, όμως στο δεύτερο πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο κι από κει στο χείριστο.

Την Κυριακή (8/11) καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων (35 συνολικά) και διασωληνωμένων (228), κάτι που μαρτυρά την σοβαρότητα της κατάστασης και το πόσο πολύ δοκιμάζεται ήδη το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας.

ΔΕΙΤΕ:  Έρχονται τα ραντάρ ελέγχου χρήσης του κινητού

Ωστόσο, είναι το νούμερο που πέρασε σε τρίτη μοίρα αυτό που προκαλεί έντονο προβληματισμό: τα 1.914 κρούσματα μπορεί να φαίνονται «μικρός» αριθμός- δεδομένου του ότι συνηθίσαμε εσχάτως τα σχεδόν 3.000 ημερησίως- όμως σε συνδυασμό με τα τεστ που έγιναν η ανησυχία αυξάνεται.

ΔΕΙΤΕ:  Όρια ταχύτητας: Τέλος στα 130 χιλιόμετρα – Πόσο θα είναι τα νέα;

Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί διενεργήθηκαν 16.134 τεστ συνολικά και, όπως προείπαμε, τα θετικά ήταν 1.914. Το ποσοστό των κρουσμάτων, λοιπόν, αγγίζει το εξωπραγματικό 12% (11.87% για την ακρίβεια), την στιγμή που μέχρι πρότινος βρισκόμασταν στα πέριξ του 5%.

ΔΕΙΤΕ:  Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολατένια αυγά Kinder Bueno

Αυτό σημαίνει πως η διασπορά του ιού έχει αρχίσει να ξεφεύγει και το lockdown πολύ δύσκολα θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου, όπως είχε προαναγγελθεί.

Ρεαλιστικός στόχος είναι πια τα Χριστούγεννα- ου μην και αργότερα…

ΠΗΓΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!