Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

«Πάρε με κοντά σου» | Το νέο τραγούδι του Γιώργου Μουσταΐρα για τη γιορτή των ερωτευμένων (Vid)

Ένα τραγούδι για του Αγίου Βαλεντίνου 

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 και Καθολικοί από όλη την Ελλάδα συρρέουν στην Φραγκοκλησιά της Μυτιλήνης, την Καθολική Εκκλησία Μεταστάσεως της Θεοτόκου, που βρίσκεται στον πιο γραφικό και εμπορικό δρόμο της πόλης, για να προσκυνήσουν τα λείψανα το Αγίου Βαλεντίνου, που βρίσκονται εκεί. Τα είχε δωρίσει το 1907 η Λουκία Θεοφανοπούλου-Bongigli στους καπουτσίνους μοναχούς της εκκλησίας και αυτοί τα τοποθέτησαν, κάτω από την Αγία Τράπεζα.
Ο Άγιος Βαλεντίνος, ο Καθολικός Άγιος του Έρωτα, έχει πάντως, αποκτήσει εκατομμύρια πιστούς σε Παγκόσμιο επίπεδο, ανεξαρτήτως δόγματος και θρησκείας. Όποιος, λοιπόν, αισθάνεται ερωτευμένος, ανεξαρτήτως λόγου και αιτίας, κάθε 14 Φεβρουαρίου τιμά την μνήμη του.
Προσωπικά, όντας μονίμως ερωτευμένος με τρία πράγματα, την ιδέα του Έρωτα (ελληνικού, άλλωστε, δημιουργήματος), το γράψιμο και το ρεμπέτικο τραγούδι, κάθισα και έγραψα τους παρακάτω στίχους, που τους «έντυσα» με μουσική και τους τραγούδησα, αφού τους ενορχήστρωσε υπέροχα ο μουσικοσυνθέτης Θεόφιλος Μετασίδης. Με στίχο που μένει στο μυαλό και σε απλή, ευκολομνημόνευτη μελωδική γραμμή, μπορεί να τραγουδιέται από άντρες και γυναίκες, του Αγίου Βαλεντίνου και όποτε άλλοτε χρειαστεί…
Πάρε με κοντά σου
(Στίχοι – Μουσική – Τραγούδι: Γιώργος Μουσταΐρας. Ενορχήστρωση – Όργανα – Στούντιο: Θεόφιλος Μετασίδης).
«Κίνησα να έρθω να σε βρω,
γιατί σ’ αποθύμησα,
για τα σένα κίνησα,
που ‘χα να σε δω τόσο καιρό.
Έξω είναι όμορφη η βραδιά
κι όπως σε στοχάζομαι,
περπατώ και βιάζομαι,
για να σου χαρίσω μια καρδιά.
Τώρα ξέρω πόσο σ’ αγαπώ
και το αποφάσισα,
να στο πω κι ας άργησα,
μ’ έναν όμορφο γλυκό σκοπό.
Δίχως σου να ζήσω δεν μπορώ.
Μέσα μου το ένιωσα
κι απ’ τον πόθο έλιωσα,
πάρε με κοντά σου να χαρώ.»
Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!