ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Πάρκο πολλαπλών χρήσεων θα αποκτήσει το Άργος

Ο Δήμος Άργους συνεχίζει τις αστικές παρεμβάσεις με στόχο την εναρμόνιση της κοινωνικής ευημερίας με τον αναπτυξιακό ρόλο της πόλης ως το κέντρο επιχειρηματικότητας της ευρύτερης περιοχής.
Tο νέο Πάρκο Αναψυχής στο νότιο τμήμα του Άργους έχει σχεδιαστεί, σε σαράντα δύο στρέμματα στο νότιο τμήμα της πόλης, ανατολικά του κοιμητηρίου της Παναγίας, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη:

Στο πάρκο το πλάνο προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί ανοιχτό θέατρο για συναυλίες και παραστάσεις, χωρητικότητας 2.500 ατόμων όπου και θα πραγματοποιούνται και οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων για τους μικρούς φίλους όπως σε άλλες μεγάλες πόλεις (Πάρκο ξωτικών κλπ).
Ο Δήμος Άργους, με προσανατολισμό την πολιτιστική ανάδειξη της πλούσιας σε ιστορία περιοχής, στοχεύει με το ανοικτό θέατρο να δημιουργήσει ένα τουριστικό ρεύμα που λόγω και των κλιματολογικών συνθηκών για 6 μήνες τον χρόνο δύναται να προσελκύσει θεατρικά και άλλα δρώμενα, ενισχύοντας άμεσα την τοπική επιχειρηματικότητα.
Επίσης, θα υπάρξει βιοκλιματική επίστρωση, θέσεις πάρκινγκ, παιδικές χαρές και χώροι άθλησης, χώροι παιχνιδιών εφήβων, πίστα skate, αθλητικός διάδρομος για βάδισμα και τρέξιμο. Επίσης η πίστα skateborad θα μπορεί να φιλοξενήσει και αγώνες.
Ο σχεδιασμός προβλέπει την άμεση προσβασιμότητα όλων των χώρων από άτομα με αναπηρία, όπως έχει επιτευχθεί σε πολλούς δημόσιους χώρους της πόλης του Άργους.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο το πάρκο της πόλης, στο νότιο τμήμα του Άργους έχει ορίζοντα υλοποίησης έναν χρόνο. Η ανάπτυξη που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στο Άργος σηματοδοτεί και την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να «απλώσει» την πόλη και προς τον Νότο.
Μια στρατηγική επιλογή που θα τονώσει ομοιογενώς όλες τις περιοχές της πόλης, με παράλληλη αποσυμφόρηση του Κέντρου της που ήδη συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο, αφού είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, που κάτοικοι και επισκέπτες έχουν άπλετο δημόσιο χώρο αναψυχής και εμπορικών δραστηριοτήτων.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;