ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αφαίρεσαν τις Γαλάζιες Σημαίες από δύο παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων

Αφαιρέθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες από το Τολό και το Κονδύλι λόγω έλλειψης ναυαγοσωστών

Δεκαπέντε ακτές βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2021 κι έχασαν τη βράβευσή τους, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις.

Στις εν λόγω ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική. Οι αξιολογητές όμως της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

ΔΕΙΤΕ:  Συνέλαβαν δύο άτομα για κλοπές στην Ερμιονίδα

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για το 2021, για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Στην Αργολίδα αφαιρέθηκαν δυο σημαίες από τις παραλίες στο Τολό και στο Κονδύλι του Δήμου Ναυπλιέων λόγω της μη παρουσίας ναυαγοσωστών, ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε καθώς στην προκήρυξη που έκανε ο Δήμος δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος.

ΔΕΙΤΕ:  Πλησιάζει την κορυφή ο Παναργειακός: Κέρδισε τον Παναιγιάλειο και τις εντυπώσεις! (Vid)

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από τον Δήμο μέσα στις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν ναυαγοσώστες και στις δυο προαναφερόμενες παραλίες (με την λύση που δίνει για δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις με νομοθετική παρεμβαση του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) και υπάρχει η δυνατότητα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης να επαναφέρει τις σημαίες κατά την επόμενη αξιολόγηση.

Εκ μέρους της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος, οι 15 ακτές, οι οποίες αποσύρονται είναι οι εξής:

Ακτή Tολό, Δήμος Ναυπλιέων, Π.Ε. Αργολίδας
Ακτή Κονδύλι, Δήμος Ναυπλιέων, Π.Ε. Αργολίδας
Κυανή Ακτή, Δήμος Αλεξανδρούπολης, Π.Ε. Έβρου
Ακτή Αλυκανάς 1, Δήμος Ζακύνθου, Π.Ε. Ζακύνθου
Ακτή Αλυκές 1, Δήμος Ζακύνθου, Π.Ε. Ζακύνθου
Ακτή Γιαλισκάρι, Δήμος Κέας, Π.Ε. Κέας-Κύθνου
Ακτή Οτζιάς, Δήμος Κέας, Π.Ε. Κέας-Κύθνου
Ακτή Κούνδουρος, Δήμος Κέας, Π.Ε. Κέας-Κύθνου
Ακτή Αράγια Πόρου, Δήμος Αργοστολίου, Π.Ε. Κεφαλονιάς
Ακτή Καλλιθέα, Δήμος Κατερίνης, Π.Ε. Πιερίας
Ακτή Περίσταση, Δήμος Κατερίνης, Π.Ε. Πιερίας
Ολυμπιακή Ακτή, Δήμος Κατερίνης, Π.Ε. Πιερίας
Ακτή Παραλία, Δήμος Κατερίνης, Π.Ε. Πιερίας
Ακτή Κορινός, Δήμος Κατερίνης, Π.Ε. Πιερίας
Ακτή Άγιος Μάμας, Δήμος Νέας Προποντίδας, Π.Ε. Χαλκιδικής

ΔΕΙΤΕ:  Νέα σχολής προπονητών UEFA C στις ΕΠΣ Αργολίδας και Αρκαδίας

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!