ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Παναγιώτης Νίκας: «Τα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ πρέπει να έχουν στρατηγική και πλήρεις φακέλους»

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στη σύσκεψη της Πέμπτης

Η γενικά καλή πορεία των έργων της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διαπιστώθηκε σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στην οποία εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης έργων που έχουν ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο βαίνει στην ολοκλήρωσή του.
Ωστόσο, στην ίδια σύσκεψη -εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στην Αρεόπολη- κατεδείχθησαν και προβλήματα σε ορισμένα έργα με δικαιούχους συγκεκριμένους δήμους, αλλά και ιδιώτες, που -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης-, κρίνεται αναγκαίο να απενταχθούν. Ειδικά για τα έργα αυτά, πριν την απένταξή τους, καλούνται σε σύσκεψη οι δικαιούχοι τους την ερχόμενη εβδομάδα στην Τρίπολη.

“Διαφορετική φιλοσοφία”
“Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με διαφορετική φιλοσοφία στο νέο ΕΣΠΑ, στο οποίο τα έργα που θα ενταχθούν να υπακούν σε μία άλλη στρατηγική και κυρίως να έχουν πλήρεις φακέλους και ωριμότητα για να μην αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, όπως αυτά που υπάρχουν στο πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη”, σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στη χθεσινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο προϊστάμενος και στελέχη της διαχειριστικής αρχής καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σε έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), σε οδικά έργα και σε έργα που αφορούν σε κοινωνικές δράσεις και δόθηκαν κατευθύνσεις για το πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν, ώστε να έχει επιταχυνθούν οι ρυθμοί και να περαιωθεί το αντικείμενό τους, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που “τρέχει”.
Ο Π. Νίκας ζήτησε να ενημερωθούν εγγράφως οι δικαιούχοι των έργων που έχουν προβλήματα (κατά κύριο λόγο οι δήμοι) και να κληθούν σε συνάντηση που θα λάβει χώρα την μεθεπόμενη εβδομάδα στην Τρίπολη.
Τέλος, στη χθεσινή σύσκεψη έγινε ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται έργα, όπως το φυσικό αέριο και η επανεκκίνηση της λειτουργίας του σιδηροδρόμου, αλλά και για τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται το προσεχές διάστημα, όπως η παράκαμψη των Δολιανών η οποία εκτιμάται ότι θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του φετινού χρόνου.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;