ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Παρουσίαση βιβλίου στο Ναύπλιο: «Η εξεγειρόμενη Ευρώπη του 1820-1821»

Η Βιβλιοθήκη Ανθός του ΦΟΥΓΑΡΟΥ και οι εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ σας προσκαλούν το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στις 7.30 μμ στην παρουσίαση του βιβλίου “Η εξεγειρόμενη Ευρώπη του 1820-1821, Τα δυτικοευρωπαϊκά κινήματα και η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης”, του ιστορικού και συγγραφέα Δημήτρη Κ. Γιαννακόπουλου.

Ο ιστορικός Δημήτρης Κ. Γιαννακόπουλος με το τελευταίο του έργο παρουσιάζει με λεπτομέρεια τον Αγώνα των Ελλήνων και τα παράλληλα Δυτικοευρωπαικά κινήματα καθώς τις σχέσεις που απέκτησαν μεταξύ τους. Επίσης με την ερευνητική του ματιά παρουσιάζει τα πρόσωπα και τις ιδέες τους που επηρέασαν δραστικά, αλλά και γεγονότα που μετέβαλαν καθοριστικά το πολιτικο-κοινωνικό περιβάλλον της Ελληνικής Επανάστασης του 1820-1821.

ΔΕΙΤΕ:  Τους έπιασαν στο Άργος με τον «μπάφο» στο χέρι!

Μέσα από την ανάλυσή του, η οποία βασίζεται σε μια εκτενή βιβλιογραφία, αποδεικνύεται το δύσκολο εγχείρημα των Ελλήνων απέναντι στον Οθωμανικό ζυγό καθώς και οι επιδράσεις των Ευρωπαικών Φιλελεύθερων Κινημάτων τόσο στο εσωτερικό της προεπαναστατικής Ελλάδας αλλά και της μετεπαναστατικής.


Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο συγγραφέας:

Στη μελέτη αυτή εκτίθεται η άγνωστη στο ευρύτερο κοινό πορεία των ιταλοϊβηρικών κινημάτων του 1820-21, με έμφαση στις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις και στη σχέση τους με το momentum της ελληνικής εξέγερσης. Κυρίως όμως απασχολεί τον συγγραφέα της ο βαθμός της επίδρασης που δέχτηκε από το πνεύμα του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού μια εξεγειρόμενη εθνότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θρησκευτικοκεντρικού χαρακτήρα, φιλορωσικού προσανατολισμού και ριζοσπαστικών επιδιώξεων.

ΔΕΙΤΕ:  Συνάντηση για την ασφάλεια των πολιτών στο Ναύπλιο

Εξετάζει έτσι τη στάση της γενιάς της Ελληνικής Επανάστασης απέναντι στα δυτικοευρωπαϊκά κινήματα, όπως αυτή αποτυπώνεται στις «ιστορίες» και στα «απομνημονεύματα» σημαντικών εκπροσώπων της, και οδηγείται σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τις ελληνικές προσλήψεις του επαναστατικού πνεύματος της Δύσης στο κρίσιμο διάστημα της προετοιμασίας και της έκρηξης της πρώτης μεγάλης Επανάστασης του 19ου αιώνα.

ΔΕΙΤΕ:  «Έδεσαν» 18χρονο στο Άργος για χασίς

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :

· Δημήτρης Κ. Γιαννακόπουλος, ιστορικός και συγγραφέας του βιβλίου

· Θανάσης Χρήστου, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Παν. Πελοποννήσου.

· Γιώργος Κόνδης, Δρ. Κοινωνιολογίας, Σχολή Καλών Τεχνών, Παν. Πελοποννήσου.

· Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Νικόλαος Μπουμπάρης, φιλόλογος-ιστορικός,Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης 27520 47380 | info@anthosfougaro.gr

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!