ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παπανικολάου “Το Παλάτι του Ήλιου” στο Ναύπλιο

Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παπανικολάου “Το Παλάτι του Ήλιου” την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σοφία Ασλανίδου, αφηγήτρια & Στέλιος Καρατάσος, εκπαιδευτικός. Θα ακολουθήσει το παιχνίδι «Οι γρίφοι της Σολέτας» για όλα τα παιδιά!!!

Χρήσιμες πληροφορίες:

· Περιορισμένος Αριθμός συμμετεχόντων.

· Τηλέφωνο κρατήσεων: 6944865498

· Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη.

· Τα παιδιά κάτω των 6 ετών πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους

Το παλάτι του ήλιου
Μαρία Παπανικολάου

Ήταν κάποτε μια χώρα μακρινή και ζεστή, που γύρω της χόρευε η ξανθή άμμος, φτιάχνοντας αμμόλοφους και που ο ήλιος τη διάλεξε για να ξαπλώνει στο ατελείωτο χαλί της. Ανάμεσα στους αμμόλοφους όμως υπήρχε μια καταπράσινη πολιτεία, που ξεφύτρωσε λες από παραμύθι. Ο βασιλιάς της Σόλο ζούσε με την κόρη του τη Σολέτα σε ένα παλάτι που όμοιό του δεν υπήρχε στη γη.

Η ζωή κυλούσε όμορφα για τον Σόλο και την κόρη του αλλά και για τους κατοίκους της πολιτείας, που ζούσαν ευτυχισμένοι την κάθε μέρα τους. Όμως τίποτα δεν είναι αιώνιο και όταν ο βασιλιάς έφυγε από τη ζωή, έπρεπε η κόρη του να πάρει τη θέση του…

Το παραμύθι ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ μιλάει για αυτά που χάνουμε ενώ τα έχουμε συνηθίσει, για τις ευθύνες που ορθώνονται εμπρός μας όταν δεν τις περιμένουμε, για τις επιλογές μας που άλλοτε μας πάνε εμπρός και άλλοτε πίσω ή απλά μας μπερδεύουν και δε δίνουν λύση.

Δεν έχει σημασία αν είσαι μικρός ή μεγάλος, σε όλους συμβαίνει.

Μια ξαφνική αλλαγή και τίποτε πια δεν είναι το ίδιο…

Μια νεαρή βασιλοπούλα πρέπει να πάρει μεγάλες αποφάσεις και δεν είναι εύκολο… Όταν το “εγώ” ξεχνιέται, η ίδια η ζωή της δείχνει το δρόμο και η λύση δίνεται από τους πολλούς.

Η δύναμη της σκέψης, η πίστη στον εαυτό μας και στους άλλους, η έννοια του «μαζί» και της κοινότητας μέσα σε ένα παραμύθι που μέσα από την αφηγηματική τέχνη και τους στερεοτυπικούς χαρακτήρες μεταφέρει στα παιδιά μηνύματα διαχρονικά.

Βιβλίο για παιδιά 6+ ετών.

Η Μαρία Παπανικολάου σπούδασε δημοσιογραφία και αργότερα Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία στο Leeds Beckett University στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα, MA in Social & Cultural History. Αρχικά εργάστηκε ως δημοσιογράφος και παραγωγός στο ραδιόφωνο, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε επί 15 χρόνια στον χώρο των εκδόσεων, κυρίως με αντικείμενο την προώθηση του βιβλίου, την αγορά δικαιωμάτων, με έμφαση στο πανεπιστημιακό αλλά και στο παιδικό βιβλίο.Από το 2013 ασχολείται με τη δημιουργία και εμψύχωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά, σε συνεργασία με Βιβλιοθήκες, Μουσεία, Πολιτιστικούς φορείς και Χώρους Τέχνης.

Μεγάλη αγάπη της, η τέχνη της προφορικής αφήγησης.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!