ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΑΛΗΘΕΥΕΙ; 2.000.000€ δανεικά για την διαχείριση του δημοτικού φωτισμού της Ερμιονίδας;

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει ο Δήμος σε σύναψη δανείου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων;

Γράφει ο Ιάσονας Μουσταΐρας*

Η πληροφορία μας, όσο εξωφρενική και αν ακούγεται, ειδικά σε μια περίοδο που τα πάντα τα σκιάζει και τα παραλύει ο φόβος του covid-19, με όλες τις βαρύτατες οικονομικές επιπτώσεις για την κοινωνία, αν επιβεβαιωθεί, προκαλεί!

Εξ ίσου εξωφρενικός φαντάζει ο λόγος, που δεν είναι, δυστυχώς, η επίλυση κάποιου σοβαρού προβλήματος, από αυτά που ταλανίζουν τον Δήμο, όπως η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και η αναβάθμιση της ποιότητας του νερού αλλά η «αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων και η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης της λειτουργίας των»!

Φυσικά, για την κάποια μείωση του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, είναι λογική η αντικατάσταση των καιόμενων λαμπτήρων φθορισμού με σύγχρονους λαμπτήρες LED, μικρότερης κατανάλωσης και όχι του συνόλου των λαμπτήρων, που κόστισαν για την αγορά τους.

Επίσης, ο έλεγχος καλής λειτουργίας των λαμπτήρων μπορεί να επιτευχθεί με ένα απλό πρόγραμμα καταγραφής σημείων και θέσεων, που θα είναι αποτελεσματικό και φθηνό. Το δε κόστος θα είναι υποδεκαπλάσιο αυτών που θα ξοδεύονταν με τα δανεικά…

Αναμένουμε με περιέργεια τις επόμενες κινήσεις επί του όλου θέματος από την πλευρά του Δήμου Ερμιονίδας, ελπίζοντας πως, τελικά, αυτή πληροφορία μας θα διαψευσθεί. Γιατί δεν είναι εποχή να χρεώνεται ο Δήμος με δυσβάσταχτα δάνεια για… «πολυτέλειες».


*Ο Ιάσονας Μουσταΐρας είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ιδιοκτήτης του Argolida Planet και υπεύθυνος της συντακτικής ομάδας. Επίσης, είναι συνιδρυτής της πρώτης επαγγελματικής ηλεκτρονικής εφημερίδας που εμφανίστηκε στο νομό Αργολίδας, εν έτει 2009, του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, που εκδιδόταν σε έντυπη μορφή από το 1993.


Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;