ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πιο κοντά από ποτέ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη για το σκάνδαλο υποκλοπών

Και ξαφνικά… ντέρμπι

Ήταν, και απολύτως λογικά, αυτό που περίμενε το τελευταίο τριήμερο ο ελληνικός λαός, καθώς μετά το σκάνδαλο υποκλοπών με την «συμμετοχή» της ΕΥΠ και τις παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέων άπαντες ήθελαν να δουν ποια θα ήταν η τοποθέτηση του πρωθυπουργού της χώρας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το μεσημέρι της Δευτέρας (8/8) όχι απλά δεν «επιβεβαίωσε» το ακραίο σενάριο που ακουγόταν εσχάτως, αλλά αντιθέτως κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Φυσικά είναι σαφές πως με δεδομένα τα όσα συνέβησαν προσφάτως αλλά και το γεγονός πως, ούτως ή άλλως, η τετραετία της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο.
Αναμενόμενα, λοιπόν, οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, έστω κι αν όλοι γνωρίζουν πως αυτές που δείχνουν το κυβερνών κόμμα μπροστά με διψήφιες διαφορές ή στα πέριξ αυτών, απέχουν πόρρω από την πραγματικότητα.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι, ωστόσο, αυτό που έφτασε στ’ αυτιά του instanews πριν από λίγες στιγμές: η δημοσκόπηση που «έτρεχε» από την προηγούμενη εβδομάδα και παρουσίαζε μία σαφή μείωση της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πήρε… παράταση λίγων ημερών προκειμένου να υπάρξει σφυγμομέτρηση και μετά τα όσα θα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης.
Το δείγμα είναι, φυσικά, εξαιρετικά «νωπό» και ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν αν δεν… κατακαθίσει η σκόνη των δηλώσεων του πρωθυπουργού, όμως είναι σαφές πως η αξιωματική αντιπολίτευση «μαζεύει» τη διαφορά κάτω από τις 5 μονάδες, επωφελούμενη από την φθορά που υπόκειται η κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Φυσικά, είναι επίσης σαφές πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προηγείται δεν αμφισβητείται, όμως για πρώτη φορά μετά από μια γεμάτη τριετία η απόσταση που την χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μικρότερη από αυτή που είχαμε συνηθίσει.
Υπομονή λίγες ημέρες για να δούμε και «επισήμως» τ’ αποτελέσματα της δημοσκόπησης…

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!