Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Πισώπλατη μαχαιριά Καμπόσου σε Μάκαρη

Δεν σεβάστηκε τη φιλία τους και του την «έκανε» πισώπλατα

Γράφει ο Ιάσονας Μουσταΐρας*
Γνωρίζω καλά ότι στην πολιτική δεν χωράνε φιλίες, όμως πίστευα ότι η σχέση Καμπόσου – Μάκαρη αποτελούσε εξαίρεση. Δυστυχώς όμως ο κανόνας επιβεβαιώθηκε…
Βέβαια, θα μου πείτε, οι δύο άντρες ήταν φίλοι πριν αποφασίσει ο κ. Μάκαρης να ασχοληθεί με τα κοινά, γιατί από τη στιγμή που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Ναυπλιέων, ο κ. Καμπόσος έπαψε να φέρεται σωστά.
Παρόλο που στην αρχή ο δήμαρχος είδε με καλό μάτι την υποψηφιότητα Μάκαρη (όχι επειδή τον αγάπησε, αλλά γιατί είχε βάλει στο μάτι τον Κωστούρο και ήξερε ότι μόνο αυτός μπορούσε να του πάρει τη δημαρχία), στη συνέχεια όμως άλλαξε συμπεριφορά και έδειξε άλλον χαρακτήρα… όχι και τόσο καλό.
Δεν δύναμαι να γνωρίζω αν το θέμα του Καμπόσου με τον Μάκαρη έχει να κάνει με τη μεγάλη απήχηση που έχει στην κοινωνία ο δεύτερος, αν πρόκειται για ζήλεια ή εμπάθεια ή αν απλά βρήκε καλύτερο «μαγαζί» να του φέρει ψήφους, όμως τίποτα δεν δικαιολογεί την πισώπλατη «μαχαιριά» που του έριξε πρόσφατα.
Και προτού αναφερθώ σ’ αυτή και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, θα πω μόνο αυτό, επειδή τυγχάνει να γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις…
Ο Καμπόσος κάθε φορά που χρειαζόταν κάτι και δεν μπορούσε να το καλύψει, απευθυνόταν στον Μάκαρη.
Ο Μάκαρης έχει τρία καλά στοιχεία, για την ακρίβεια αρκετά παραπάνω, όμως τρία είναι αυτά που τον χαρακτηρίζουν και τα οποία κάποιοι τα βλέπουν, κακώς, ως αδυναμία.
Έχει κοφτερό μυαλό, δεν μιλάει πολύ και έχει καλή καρδιά.
Το γράφω γιατί ειλικρινά το πιστεύω. Εγώ προσωπικά δεν έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους να φτιάχνουν σχολεία, νοσοκομεία, να χαρίζουν τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά σε ιδρύματα, σώματα ασφαλείας και πάει λέγοντας… Για την ακρίβεια, κανέναν!
Όταν λοιπόν ο Καμπόσος ήθελε να καλύψει βασικές ανάγκες των δημοτών του, ζήταγε από τον Μάκαρη που έχει κάνει την κοινωνική προσφορά σκοπό και τρόπο ζωής, να τον βοηθήσει οικονομικά.
Ο τελευταίος, παρόλο που δεν είναι Αργείος, αφού έκρινε ότι ήταν καλό για τους συνανθρώπους του, άκουγε προσεκτικά και ήταν πάντα εκεί… εμπράκτως!

Μην τα γράφουμε ένα-ένα, αλλά η παιδιατρική κλινική στο Άργος δεν θα φτιαχνόταν χωρίς τον Μάκαρη. Όσον αφορά τόσες δωρεές, χορηγίες και κάθε είδους ενίσχυση, πάντα ο Μάκαρης δήλωνε «παρών» και χωρίς να ζητήσει ποτέ ανταλλάγματα, δεν χρειαζόταν άλλωστε. Εξάλλου, δεν είχε σκεφτεί καν να ασχοληθεί με την πολιτική, τα έχουμε ξαναγράψει, μη γινόμαστε κουραστικοί.
Και θα ήταν όλα καλά και ο Δήμος Άργους Μυκηνών θα είχε πάντα στο πλευρό του έναν ισχυρό σύμμαχο και πιστό φίλο, αν…. (Αυτό το αν είναι που χαλάει πάντα τις σχέσεις…) Αν ο Καμπόσος, επηρεασμένος από τις μαζικές αποχωρήσεις δυνατών στελεχών που έχουν πίσω τους πολλές ψήφους (π.χ. τόσων Αντιδημάρχων που του γύρισαν την πλάτη λόγω του χαρακτήρα του αλλά και βασικών συνεργατών και φίλων) και τη φυσιολογική φθορά του χρόνου, δεν προσπαθούσε με όχι και τόσο έντιμα μέσα να μαζέψει ψήφους.
Γιατί τέτοια περίπτωση είναι και η μεταγραφή του Ανδριανού Δήμα (Μπακέτου) στο συνδυασμό του. Όπου εντελώς τυχαία έδωσε ο Δήμος Άργους Μυκηνών απευθείας ανάθεση 9,5 χιλιάδων ευρώ, με ημερομηνία 23/8/2023, στο φούρνο του τελευταίου, για κουραμπιέδες, βασιλόπιτα, μελομακάρονα, τσουρέκι πασχαλινό… Αύγουστο μήνα!
Όπου ο Μπακέτος διαλαλούσε δεξιά-αριστερά ότι θα είναι υποψήφιος με τη «Νέα Εποχή» του Μάκαρη, αλλά ξαφνικά ανακάλυψε ότι έχει βαθιά αισθήματα για το Άργος και στο παρά 5 των εκλογών, αφού ζύμωσε τη βασιλόπιτα και έπλασε τα μελομακάρονα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με την παράταξη Καμπόσου.
Και κλείνω εδώ, γιατί δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο Μπακέτος και ο κάθε Μπακέτος. Άλλωστε δεν τον γνωρίζω προσωπικά για να έχω κάτι με τον άνθρωπο, τη δουλειά του κάνει και το ψωμί του βγάζει (κυριολεκτικά!).

Η κίνηση του Δημήτρη Καμπόσου να «χτυπήσει» υποψήφιο από τον καλό του φίλο του Κωνσταντίνο Μάκαρη, με τέτοιο τρόπο και στη δεδομένη χρονική στιγμή, μόνο ως πισώπλατη μαχαιριά μπορώ να τη διατυπώσω.
Και θλίβομαι προσωπικά για τον ίδιο γιατί τον είχα σε κάποια εκτίμηση, η οποία είχε μάλιστα παρεξηγηθεί γιατί κάποιοι νόμιζαν ότι ήμουν και μαζί του… Λες και δεν έχω επιχείρηση, δεν δουλεύω 12-14 ώρες την ημέρα, περίμενα έναν δήμαρχο να με σώσει… Αλλά αν είναι να κάθομαι να απαντάω στον καθένα, καλά κρασιά!
Και επανέρχομαι στο θέμα:
Αναγνωρίζω στον κ. Μάκαρη ότι δεν μίλησε καθόλου για τη συγκεκριμένη κίνηση και κράτησε χαρακτήρα. Όμως επειδή γνωρίζω τον χαρακτήρα του, κακώς κάποιοι το θεωρούν αδυναμία. Βλέπετε όμως, έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί, δεν θα κάτσει να σπαταλήσει χρόνο για το αν κάποιος του φέρθηκε ανέντιμα ή αν απλά έδειξε τον πραγματικό του χαρακτήρα.
Η κοινωνία κρίνει. Όλοι βασικά κρινόμαστε από τις πράξεις και τις επιλογές μας.
Και κάπως έτσι κατανοώ αν θέλετε και την επιλογή τόσων ικανών ανθρώπων να γυρίσουν την πλάτη στον κ. Καμπόσο και να φτιάξουν δικούς τους συνδυασμούς ή να πάνε σε άλλους ή να καταλήξουν στην Περιφέρεια ή να σιχαθούν κάποιες καταστάσεις και να αποφασίσουν να απέχουν από τις εκλογές.
Όσο για τα 9,5 χιλιάρικα για κουραμπιέδες, μελομακάρονα, Βασιλόπιτα και πασχαλινό τσουρέκι, μήνα Αύγουστο… Εμείς τα πληρώνουμε. Οι δημότες του Δήμου Άργους Μυκηνών ή αν θέλετε αλλιώς τα κορόιδα ή οι εχθροί της πόλης, γιατί έτσι μάλλον θα χαρακτηριστώ και εγώ μετά το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά χαλάλι.
Τυχεροί οι φίλοι μας οι Ναυπλιώτες που βρήκαν τον Μάκαρη.
Όσο για εμάς… όπως λέει και ο φιλόσοφος λαός, «Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει!»
Όχι τίποτα άλλο, δεν μάθαμε και σε ποιον έπεσε το φλουρί της βασιλόπιτας.
Υγιαίνετε!
.
* Ο Ιάσονας Μουσταΐρας είναι ιδιοκτήτης
του Argolida Planet & υπεύθυνος
της δημοσιογραφικής ομάδας.
.
Επί της ευκαιρίας, ρίξτε και μια ματιά στην παρακάτω απόφαση!
  

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!