ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Πλούσιο διήμερο στη Νέα Κίο για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής

Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Ένα μεστό διήμερο από την Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών, όπως αξίζει σ’ αυτό και σ’ αυτούς που τιμάμε, τώρα που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρά Ασία σε όλη τη χώρα.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 μμ, από την πλατεία δημάρχου Κατριλιώτη, ξεκινά ο 7ος ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ “Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο”.
Και μετά τον τερματισμό και τις απονομές, στις 8.30 το βράδυ, μεταφερόμαστε στο παλιό σινεμά (Σινέ Πλαζ), δίπλα στην επαρχιακή οδό Ν. Κίου-Άργους, εκεί που ήταν το μεταξουργείο του Χρήστου Δελή, πρώτου Κοινοτάρχη της Νέας Κίου, που το ανατίναξαν οι Γερμανοί, για την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ» και τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ»(Σινέ Πλαζ), από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή Ν. Κίου.

Την Κυριακη 18 Σεπτεμβρίου το πρωί στο Ναό της Θεομάνας, η Επιτροπή Μνήμης θα τελέσει μνημόσυνο για όλους που αναπαύονται στη Μικρά Ασία και για όσους έφυγαν με την πίκρα της προσφυγιάς, αλλά κατάφεραν να στήσουν νέες πατρίδες, αντάξιες αυτών που έχασαν.
Ακολουθεί στις 10.30 πμ, η επίσημη Επιμνημόσυνη δέηση, από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Νέας Κίου.
Ας είμαστε όλοι εκεί!!
Γιατί φέτος ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;