ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα να πιεις φυσικό χυμό φρούτων και γιατί όχι το βράδυ

H κατανάλωση ενος φρεσκοστυμμένου χυμού φρούτων είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σου.

Ωστόσο, παίζει ρόλο η χρονική στιγμή της κατανάλωσής του μέσα στην ημέρα. Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πιεις ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι;
Η αλήθεια είναι ότι ο φυσικός χυμός δεν συστήνεται για το βράδυ. Περιέχει υψηλές ποσότητες ζάχαρης, που μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο σου. Επίσης μπορεί να επηρεάσει αρνητική την προσπάθειά σου να χάσεις κιλά και προκαλέσει ζημιά στα δόντια σου. Πιες χυμό λαχανικών αντί για χυμό πορτοκάλι το βράδυ, καθώς τα λαχανικά δεν περιέχουν πολύ ζάχαρη.
Επηρεάζει τον ύπνο σου
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο χυμός φρούτων περιέχει υψηλές ποσότητες ζάχαρης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας, κάτι που θα δυσκολέψει τον ύπνο σας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου , η κατανάλωση ζάχαρης ακριβώς πριν από τον ύπνο θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας που θα σας βγάλει από τον βαθύ ύπνο. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν δεν ξυπνήσετε από τον ύπνο σας.
Αυξάνει τις επισκέψεις στην τουαλέτα
Η κατανάλωση χυμού φρούτων ακριβώς πριν τον ύπνο, μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα επισκέψεων στην τουαλέτα το βράδυ
Μπορεί να δυσκολέψει την απώλεια βάρους
Η ζάχαρη στον χυμό φρούτων μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την απώλεια βάρους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας και να διαταράξει τις ορμόνες σας, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει περισσότερο την απώλεια βάρους. Μάλιστα, ενδέχεται να προσλάβετε βάρος από αυτό.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σώμα μας δεν χρειάζεται πολλή ζάχαρη. Η περίσσεια ζάχαρης μετατρέπεται σε λίπη. Έτσι θα καταλήξετε να πάρετε περιττά κιλά.
Μπορεί να βλάψει τα δόντια σας
Η υψηλή ποσότητα ζάχαρης στον χυμό φρούτων μπορεί να βλάψει τα δόντια σας, εάν αφεθεί πάνω τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλή ιδέα να ξεπλύνετε τα δόντια σας με νερό αφού πιείτε χυμό φρούτων.
Η καλύτερη ώρα για να πιείτε χυμό
Σε γενικές γραμμές, η καλύτερη ώρα για να πιείτε φρέσκο ​​χυμό είναι το πρωί. Όταν ξυπνάτε, το σώμα σας δεν έχει καθόλου θρεπτικά συστατικά για πολλές ώρες. Τα θρεπτικά συστατικά του φρέσκου χυμού απορροφώνται πολύ γρήγορα. Επομένως μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό στο να τροφοδοτήσει το σώμα και τα κύτταρα σας με υγρή ζωτική δύναμη με τη μορφή φρέσκου χυμού το πρωί.
Εάν φάτε ένα γεύμα με το χυμό σας, τα θρεπτικά συστατικά δεν θα απορροφηθούν τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά. Περιμένετε περίπου 30 λεπτά από το χυμό μέχρι το φαγητό.
Φρέσκος χυμός πριν ή μετά την προπόνηση
Για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την προπόνησή μας, είτε πρόκειται για μια συνεδρία καρδιαγγειακής άσκησης είτε για άρση μεγάλων βαρών, πρέπει να δώσουμε στο σώμα μας τα κατάλληλα καύσιμα για να διατηρήσουμε τα επίπεδα ενέργειας σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης.
Φρέσκος χυμός πριν την προπόνηση
Η κατανάλωση ενός φρέσκου ποτηριού χυμού ως πριν την προπόνηση θα παρέχει στο σώμα σας ενέργεια που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αντοχή και την αντοχή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησής σας.
Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να καταναλώσετε ένα μικρό γεύμα με το ποτήρι του χυμού σας, καθώς θα επιβραδύνει την πέψη των θρεπτικών συστατικών στο χυμό σας, δίνοντάς σας μεγαλύτερη και πιο σταθερή αύξηση της ενέργειας.
Φρέσκος χυμός μετά την προπόνηση
Μετά από μια προπόνηση, τα επίπεδα ηλεκτρολυτών και γλυκογόνου του σώματός σας έχουν εξαντληθεί. Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να γεμίσετε ξανά είναι με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό. Ο φρέσκος χυμός περιέχει αμινοξέα, υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες που θα παρέχουν τη βοήθεια που χρειάζονται οι μύες σας μετά από μια προπόνηση.
ΔΕΙΤΕ:  48ωρη απεργία γιατρών και νοσηλευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!