ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ποιες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες έχει απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη ο Δήμος Ναυπλιέων


Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφέρθηκε με δήλωση του, στην απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που έχει προβεί ο Δήμος με δυο αποφάσεις του.
Ο κ. Κωστούρος ζήτησε από τους δημότες να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δημοτικά τέλη οι οποίες ισχύουν από το 2013 και 2015.
Θυμίζοντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τις οποίες το συμβούλιο απαλλάσσει συγκεκριμένες κατηγορίες δημοτών από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κωστούρου:
“Το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος των δήμων είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η διαχείριση των απορριμμάτων η οποία ξεκίνησε και επιβαρύνει επίσης τα ανταποδοτικά τέλη αυξάνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες.

Το τέλος ταφής απορριμμάτων ένας φόρος ο οποίος είχε ψηφιστεί το 2011 και μέχρι το 2022 δεν είχε η εφαρμοστεί έρχεται να προσθέσει ακόμη 400.000 € στο σύνολο των εξόδων ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.

Η κατάσταση με την αύξηση της ενεργειακής δαπάνης αγγίζει κάθε επιχείρηση και κάθε νοικοκυριό.
Ο Δήμος Ναυπλιέων με δύο αποφάσεις (2013 και 2015) μέσα στην οικονομική κρίση έχει προβεί στην ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού των παρακάτω ομάδων :
1. Πολύτεκνων
2. Τρίτεκνων
3. Νέων επιχειρηματιών από την έναρξη του επαγγέλματος τους και για ένα χρόνο
4. Απόρων
5. Ατόμων με αναπηρία πάνω από 67%
Στις παραπάνω ομάδες , που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου, έχει ορίσει εισοδηματικό κριτήριο το ποσό των 40.000€ ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.
Με μία αίτηση στην Οικονομική υπηρεσία Τμήμα Εσόδων του Δήμου.”

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!