Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Πολύ άσχημα νέα για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Σταμάτησε η χρήση του στη Γερμανία.

Το Υγείας της Γερμανίας δήλωσε σταματάει τη χρήση του εμβολίου της Atrazeneca μετά τις συνεχόμενες αναφορές για παρενέργειες του εμβολίου που συνδέονται με θρομβώσεις.

Η απόφαση ελήφθη για λόγους προστασίας και μετά από συμβουλή του εθνικού ρυθμιστή εμβολίων της Γερμανίας, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, ξεκινώντας έρευνα για τις περιπτώσεις που η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου για το οποίο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αποφασίσει «εάν και πώς οι νέες πληροφορίες θα επηρεάσουν την έγκριση του εμβολίου», όπως ανέφερε το υπουργείο.

ΔΕΙΤΕ:  Ο «Μάγος των drones» αποτυπώνει το Ναύπλιο (Vid)

Την προσωρινή αναστολή στη χρήση του εμβολίου αποφάσισαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς οι θρομβώσεις οι οποίες εκδηλώθηκαν αφορούσαν εγκεφαλικές φλέβες.

ΔΕΙΤΕ:  Δείτε ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο χωριό στην Αργολίδα (Vid)

Μόνο στην περίπτωση της Γερμανίας η χώρα έχει προμηθευτεί παραπάνω από 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca και μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει τα 1,35 εκατομμύρια δόσεις από αυτά σε πολίτες της.

Απαντώντας στο Reuters, ο Κρίστιαν Λιντμάιερ, εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ, δήλωσε πώς: «Μόλις ο ΠΟΥ κατανοήσει πλήρως αυτά τα περιστατικά, τα ευρήματα και οποιεσδήποτε πιθανές αλλαγές στις νυν συστάσεις θα επικοινωνηθούν αμέσως στο κοινό. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι τα περιστατικά προκαλούνται από το εμβόλιο και είναι σημαντικό οι εκστρατείες εμβολιασμού να συνεχιστούν προκειμένου να μπορέσουμε να σώσουμε ζωές και να περιορίσουμε τη σοβαρή νόσο που προκαλεί ο ιός».

Πηγή

ΔΕΙΤΕ:  Ο «προικισμένος» Γιάννης από το Άργος που έφαγε πόρτα στον οίκο ανοχής!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!