ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Πολύ άσχημη εξέλιξη για τα εμβόλια του κορωνοϊού…


Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό βοήθησε την ανθρωπότητα αφού μείωσε τους θανάτους από COVID-19. Όμως διαπιστώθηκε πως τα πρώτα εμβόλια δεν προστάτευαν από τις μεταλλάξεις.
Τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια δημιουργήθηκαν για να προστατεύουν και από την παραλλαγή Όμικρον (ΒΑ.1, ΒΑ.4/ΒΑ.5) και χορηγούνται αποκλειστικά ως αναμνηστική δόση. Όμως φαίνεται πως τα δεδομένα δεν είναι αισιόδοξα, σύμφωνα με τον καθηγητή Λύτρα.
Την ώρα που οι εμβολιασμοί με τα νέας γενιάς εμβόλια είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο καθηγητής δημόσιας υγείας αναφέρει σε ανάρτησή του ότι είναι «Ψιλο-απογοήτευση».
Όπως εξηγεί, το ενημερωμένο εμβόλιο, δεν είναι «σημαντικά καλύτερο από το αρχικό εμβόλιο. Που σημαίνει: ενόψει χειμώνα κάνουμε όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο, εφόσον έχουμε >4-6 μήνες από την τελευταία δόση. Ιδίως αν έχουμε μεγάλη ηλικία ή άλλους παράγοντες κινδύνου».

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;