Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Πολ Κόλσον | Ποιος είναι ο Ιρλανδός κροίσος που επενδύει στο Πόρτο Χέλι

Ετοιμάζει νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε βάθος τριετίας

Νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε βάθος τριετίας ετοιμάζει στο Πόρτο Χέλι ο Πολ Κόλσον, ο Ιρλανδός κροίσος, ο οποίος έγινε γνωστός με την αγορά, έναντι 55 εκατ. ευρώ, του ακριβότερου οικοπέδου στην περιοχή, το οποίο περιλαμβάνει και το γνωστό ιδιωτικό αεροδρόμιο, που ήταν στην ιδιοκτησία της εταιρείας Τάσος Αλεξίου ΑΕ.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Κόλσον προχώρησε ήδη στην αγορά ξενοδοχειακού συγκροτήματος από τον κυπριακών συμφερόντων όμιλο AKS Hotels του Κ. Σιακόλα. Ο όμιλος διατηρεί δύο ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή και μια τρίτη μονάδα στην Κρήτη.
Ο Ιρλανδός επιχειρηματίας φέρεται ως ενδιαφερόμενος και για το ακίνητο των 627 στρεμμάτων του ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή Βερβερόντα. Συγκεκριμένα, είναι ένα «φιλέτο» που πολλοί ισχυρίζονται ότι πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να κατασκευαστεί ένα μικρό αεροδρόμιο, καθώς απέχει μόλις 175 χλμ. από την Αθήνα, 85 χλμ. από το Ναύπλιο, 7 χλμ. από το Κρανίδι και 135 χλμ. από την Τρίπολη. Μάλιστα, πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ μέσα στα τελευταία 8 χρόνια να πωλήσει τη συγκεκριμένη γνωστή έκταση του Δημοσίου.
Ο Πολ Κόλσον, μάλιστα, που προχωρεί σε αυτές τις εκτεταμένες επενδύσεις στην περιοχή, για πολλούς είναι ένας από τους πρώτους δισεκατομμυριούχους «non-dom» της Ελλάδας, καθώς κατέχει πλέον ελληνικό διαβατήριο και θεωρείται φορολογικός κάτοικος της χώρας.
Ο 71χρονος Ιρλανδός μεγιστάνας, έχοντας περιουσία που ξεπερνάει τα 2,8 δισ., κατέχει τη 10η θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ιρλανδία. Από το 1998 είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και πρόεδρος της Ardagh Group, η οποία παράγει προϊόντα γυαλιού και μετάλλων με έδρα το Λουξεμβούργο.
Η εταιρεία έχει εξελιχθεί ήδη τις τελευταίες δύο δεκαετίες σε μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, έχοντας πανίσχυρους πελάτες, όπως η Coca-Cola, η Rio Mare και η Heineken. Η Ardagh Group λειτουργεί ακόμη σε 16 χώρες, απασχολώντας περισσότερους από 20.000 ανθρώπους, με ετήσιες πωλήσεις περίπου 10 δισ. δολαρίων. Ο Κόλσον στα 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον κόσμο των επιχειρήσεων δημιούργησε και μια σειρά από πετυχημένες εταιρείες, όπως τη Fanad Fisheries, ισχυρή ιρλανδική εταιρείας εκτροφής σολομού, αλλά και τη Sterile Technologies, εταιρεία διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.
Η σχέση, ωστόσο, του Ιρλανδού δισεκατομμυριούχου με την Ελλάδα ξεκίνησε όταν την επισκέφτηκε για πρώτη φορά πριν από σχεδόν από 25 χρόνια. Μάλιστα, σε ένα από τα συχνά ταξίδια που συνήθιζε να κάνει κάθε χρόνο στη χώρα μας ανακάλυψε τυχαία το Πόρτο Χέλι και αμέσως εντόπισε τις επενδυτικές δυνατότητες της περιοχής.
Η μοναδικότητα αυτής της παραθαλάσσιας κωμόπολης στον νομό Αργολίδας του κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, έτσι το 2020, εν μέσω πανδημίας, αποφάσισε να επιστρέψει και να περάσει αρκετούς μήνες στην περιοχή με την οικογένειά του.
Τότε ήταν που ο Κόλσον έκανε την πρώτη επένδυση στην περιοχή, αγοράζοντας ένα ακίνητο που, αφού το ανακαίνισε, το μετέτρεψε στη μόνιμη κατοικία του στην Ελλάδα και τα τελευταία 3 χρόνια περνάει σχεδόν τους 6 μήνες του χρόνου στην περιοχή.
Ο Ιρλανδός μεγιστάνας, βλέποντας ότι το Πόρτο Χέλι αποτελεί πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις, καθώς πρόκειται για έναν οικισμό που είναι χτισμένος γύρω από ένα κλειστό φυσικό λιμάνι και η εικόνα του παραπέμπει σε νησί, έχει επενδύσει ήδη συνολικά 55 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της εταιρείας Τάσος Αλεξίου ΑΕ.
Συγκεκριμένα, η αξία της αγοράς του ακινήτου, που περικλείει και το αεροδρόμιο της περιοχής, αποτιμάται περί τα 45 έως 50 εκατομμύρια, ενώ το επιπλέον ποσό των 5-10 εκατ. ευρώ αφορά και άλλα ακίνητα που είναι μέτοχος της η εταιρεία Τάσος Αλεξίου ΑΕ.
Με το big deal o Ιρλανδός έχει τον ρόλο προέδρου της εταιρείας και, σύμφωνα με τους μεσίτες της περιοχής, στο σημείο αναμένεται να κατασκευαστούν πολυτελείς βίλες και μπανγκαλόουζ, που θα αυξήσουν σημαντικά τις θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή.
Μέχρι το 2026 το Πόρτο Χέλι θα αποκτήσει ακόμα τέσσερα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα επιπέδου Amanzoe, ενώ υπό κατασκευή βρίσκονται γήπεδα γκολφ και μια καινούργια υπερσύγχρονη μαρίνα.
Πηγή
Διαβάστε ακόμη:
Ιρλανδός επιχειρηματίας εξαγόρασε τα ξενοδοχεία AKS Hinitsa Bay και AKS Porto Heli
Προβλέπονται… αερομαχίες στο Πόρτο Χέλι

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!