«Πού είναι οι άλλοι;» Αντί για 35 άτομα, έστειλαν μόλις 10. Τι συμβαίνει με την ΕΛ.ΑΣ στην Αργολίδα

Άνοιξαν νέες υπηρεσίες, λείπουν όμως 25 αστυνομικοί

Μπορεί ο νέος αστυνομικός σχεδιασμός για την Αργολίδα να προβλέπει περισσότερες υπηρεσίες και 35 νέες οργανικές θέσεις, όμως η πραγματική ενίσχυση σε προσωπικό είναι, προς το παρόν, πολύ μικρότερη. Στον νομό έρχονται μόλις 10 νέοι αστυνομικοί.
Στη Νέα Κίο λειτουργεί πλέον το Τμήμα Επιχειρησιακών Δράσεων, ενώ παράλληλα δημιουργείται νέο Τμήμα Ασφάλειας και Αλλοδαπών για τον Δήμο Άργους – Μυκηνών και αναβαθμίζεται το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου.
Το νέο οργανόγραμμα δείχνει μια σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας. Το ερώτημα, όμως, είναι εάν αυτή θα φανεί και στην πράξη.
Η αριθμητική είναι απλή.35 νέες οργανικές θέσεις, 10 νέοι αστυνομικοί. Για τις υπόλοιπες 25 θέσεις δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής αντίστοιχη άμεση ενίσχυση με νέο προσωπικό.
Και αυτό είναι το βασικό ζήτημα. Οι νέες υπηρεσίες χρειάζονται ανθρώπους για να λειτουργήσουν, χωρίς να αποδυναμωθούν άλλα τμήματα μέσω εσωτερικών μετακινήσεων.
Για την Αργολίδα, επομένως, το στοίχημα δεν είναι μόνο να δημιουργηθούν νέες δομές, αλλά να στελεχωθούν πραγματικά. Γιατί οι οργανικές θέσεις αποκτούν αξία όταν μετατρέπονται σε περισσότερους αστυνομικούς στις υπηρεσίες και στους δρόμους.

Online χρήστες: 1,057

#Αγγελίες Εργασίας

#Argolida Planet