ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Προειδοποίηση Facebook: Πώς σας κλέβουν τους κωδικούς πρόσβασης

Το Facebook προειδοποιεί 1.000.000 χρήστες για τους κωδικούς πρόσβασης στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Προειδοποίηση από το Facebook σε 1.000.000 χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για εφαρμογές κλοπής κωδικού πρόσβασης. Η κλοπή γίνεται μέσω εφαρμογών που έχουν κατεβάσει στους λογαριασμούς τους.
Η εταιρεία του Facebook, Meta, προειδοποιεί 1.000.000 χρήστες του Facebook ότι οι πληροφορίες του λογαριασμού τους ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Εφαρμογές που έχουν κατέβει από τα ηλεκτρονικά καταστήματα της Apple ή της Google.
Σε μια νέα έκθεση, οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αναφέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν εντοπίσει περισσότερες από 400 απατηλές εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να υποκλέψουν τα διαπιστευτήρια των λογαριασμών των χρηστών στο Facebook.
Ποιες εφαρμογές κλέβουν κωδικούς πρόσβασης
Οι εφαρμογές φέρεται να ήταν «μεταμφιεσμένες» ως «διασκεδαστικές ή χρήσιμες» υπηρεσίες, όπως: Προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών, εφαρμογές κάμερας, υπηρεσίες VPN, εφαρμογές ωροσκοπίου και εργαλεία παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης.
Οι εφαρμογές συχνά απαιτούν από τους χρήστες να «συνδεθούν με το Facebook» προτού αποκτήσουν πρόσβαση στις υποσχόμενες λειτουργίες. Αλλά αυτές οι λειτουργίες σύνδεσης θεωρείται ότι είναι απλώς ένα μέσο για την κλοπή των στοιχείων του λογαριασμού των χρηστών του Facebook.
Ο διευθυντής της Meta για το Threat Disruption, David Agranovich, σημείωσε ότι πολλές από τις εφαρμογές που εντόπισε η Meta ήταν μόλις και μετά βίας λειτουργικές. «Πολλές από τις εφαρμογές παρείχαν ελάχιστη έως καθόλου λειτουργικότητα πριν συνδεθείτε. Και οι περισσότερες δεν παρείχαν καμία λειτουργικότητα ακόμη και όταν ένα άτομο συμφώνησε να συνδεθεί», δήλωσε ο Agranovich κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Τι έκαναν Apple και Google
Η Apple δήλωσε ότι 45 από τις 400 προβληματικές εφαρμογές βρίσκονταν στο App Store της και έχουν αφαιρεθεί. Παράλληλα, εκπρόσωπος της Google ανέφερε πως η εταιρεία επίσης αφαίρεσε όλες τις εν λόγω κακόβουλες εφαρμογές.
Η Meta επισήμανε ότι θα μοιράζεται συμβουλές με πιθανά θύματα σχετικά με το πώς μπορούν να αποφύγουν τον «εκ νέου παραβίαση». Ενημερώνοντας έτσι στους χρήστες πώς να εντοπίζουν καλύτερα τις προβληματικές εφαρμογές που κλέβουν κωδικούς, είτε για Facebook είτε για άλλους λογαριασμούς.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!