ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Προσθήκη της τελευταίας στιγμή για μετακινήσεις προς το χωριό

Σε ποια επιπλέον περίπτωση επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Μία επιπλέον περίπτωση διαπεριφερειακής μετακίνησης προστέθηκε στη σχετική ΚΥΑ και αφορά λόγους υγείας με έγγραφο που θα δίνεται αποκλειστικά από ιδιωτικές κλινικές και όχι από ιδιωτικούς γιατρούς.

Ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και εξήγησε αναλυτικά την προσθήκη στην Κοινή Υπουργική Απόφαση εξηγώντας πως μόνο ιατρικές δομές ή νοσοκομεία θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν σχετικά έγγραφα μετακίνησης σε έκτακτες περιπτώσεις.

Αναλυτικά η προσθήκη της τελευταίας περίπτωσης μετακίνησης όπως αυτή αναφέρεται στο ΦΕΚ:

1. Στην περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.26044/22.4.2021 (Β’ 1678) κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται η δυνατότητα μετακίνησης προς ιδιωτική κλινική, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης και η περ. β) διαμορφώνεται ως εξής:

«β) Για λόγους υγείας, στην περίπτωση μετακίνησης βα) προς δημόσια δομή υγείας, ββ) αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προς ιδιωτική κλινική. Για την πιστοποίηση των λόγων υγείας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να προσκομισθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετακίνησης.». 2. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!