Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Προσοχή: Απατεώνες στο Άργος «δαγκώνουν» κόσμο!

Άρπαξαν 48 χιλιάρικα από δύο ανυποψίαστους πολίτες

Σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 62χρονης αλλοδαπής, η οποία είχε και συνεργούς
Μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απατών που είχαν πραγματοποιηθεί στο Άργος. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται μια 62χρονη αλλοδαπή, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της.
Οργάνωση Εγκληματικής Ομάδας
Σύμφωνα με την αστυνομική διερεύνηση, η 62χρονη συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που είχε ως σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών. Τα μέλη της ομάδας τηλεφωνούσαν στα θύματά τους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα, απαιτούσαν χρηματικά ποσά, προκειμένου οι συγγενείς τους να απαλλαχθούν από τις νομικές συνέπειες.
Τρόπος Δράσης
Οι δράστες που είχαν τον ρόλο της επικοινωνίας με τα θύματα, διατηρούσαν ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας για να αποτρέψουν την ενημέρωση των οικείων ή των αρχών. Η 62χρονη είχε τον ρόλο της παραλαβής των χρημάτων, λαμβάνοντας ενημερώσεις από τους συνεργούς της για τον τρόπο παραλαβής τους.
Αποτέλεσμα της Αστυνομικής Έρευνας
Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι από τις 5 Ιουνίου 2024 έως τις 18 Ιουνίου 2024, η 62χρονη και οι συνεργοί της είχαν διαπράξει δύο περιπτώσεις απατών στο Άργος, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 48.000 ευρώ.
Συνεχιζόμενη Έρευνα
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αργολίδας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, με στόχο την ταυτοποίηση των συνεργών της 62χρονης και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.
Αστυνομικά Νέα:

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!