ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Προσοχή: Γιατί ποτέ δεν πρέπει να οδηγείτε με ανοιχτό παράθυρο

Η πρώτη κίνηση του οδηγού μόλις μπει στο ΙΧ που έχει μετατραπεί σε… σάουνα είναι να ανοίξει τα παράθυρα

Μόλις αρχίσουν οι… ζέστες το εσωτερικό του αυτοκινήτου γίνεται φούρνος!
Η πρώτη κίνηση του οδηγού μόλις μπει στο ΙΧ που έχει μετατραπεί σε… σάουνα είναι να ανοίξει τα παράθυρα προκειμένου να φύγει ο καυτός αέρας και να αποδώσει γρηγορότερα το κλιματιστικό.
Μετά από μερικές εκατοντάδες μέτρα δεν υπάρχει λόγος να μείνουν τα παράθυρα κατεβασμένα, εφόσον ο κλιματισμός είναι σε λειτουργία. Σε χαμηλές ταχύτητες στην πόλη μπορεί να μην ενοχλεί ιδιαίτερα ο θόρυβος από τον αέρα και να μην αυξάνεται σημαντικά η κατανάλωση καυσίμου εξαιτίας της μεγαλύτερης αεροδυναμικής αντίστασης, όμως σε πιο γρήγορους ρυθμούς αυτοκινητόδρομου, η κατάσταση αλλάζει δραματικά, προς το χειρότερο σε πολλούς τομείς.
Οδηγοί έχουν την κακή συνήθεια να αφήνουν ανοιχτό ένα από τα δύο πίσω παράθυρα για να μην τους ενοχλεί ο αέρας από τα εμπρός. Με αυτή την κίνηση έχουν την ψευδαίσθηση ότι δροσίζονται, καθώς και ότι μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου, γιατί δεν λειτουργεί ο κλιματισμός.
Στην πραγματικότητα όμως, ακόμα και το ένα κατεβασμένο πίσω παράθυρο «διαταράσσει» τη ροή του αέρα. Αρα αυξάνεται η αντίσταση και η κατανάλωση. Παράλληλα δημιουργείται ένας υπόκωφος θόρυβος, που θυμίζει έλικα ελικοπτέρου. Το φαινόμενο αυτό, μπορεί ανάλογα την ταχύτητα και τη διάρκεια της διαδρομής, να προκαλέσει στον οδηγό ίλιγγο, ημικρανία, πόνο στα αυτιά, ακόμα και λιποθυμία, όταν ειδικά η εξωτερική θερμοκρασία είναι υψηλή!

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;