ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Προσοχή μην την πατήσετε! Νέο email – απάτη για δήθεν επιστροφή χρημάτων από το gov.gr

Νέα απάτη άρχισε να κυκλοφορεί στο ίντερνετ μέσω email, με δήθεν αποστολέα το «gov.gr», μέσω της οποίας οι επιτήδειοι προσπαθούν να τραβήξουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, καθώς στέλνουν ότι «δικαιούνται επιστροφή χρημάτων».
Στο email – απάτη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στον λογαριασμό σας αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία του τρέχοντος λογαριασμού σας», ζητώντας παρακάτω από τον χρήστη που το λαμβάνει, να κάνει κλικ σε ένα link και να δώσει τα τραπεζικά του στοιχεία.
Παρακάτω, μάλιστα, υπάρχει και τηλέφωνο επικοινωνίας, το οποίο αν ψάξει κάποιος στο Google θα διαπιστώσει ότι παραπέμπει σε γραμμή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο αφενός δεν έχει καμία σχέση με την εφορία αφετέρου η επικοινωνία με τους πολίτες για τυχόν επιστροφή φόρου γίνεται μέσω λογιστών ή επίσημων φορέων και όχι μέσω ενός απλού email.
Παράλληλα, αν παρατηρήσει κανείς, η ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα είναι ξεκάθαρα ψεύτικη, άσχετα αν εμφανίζει το όνομα gov.gr και χρησιμοποιεί τα χρώματα μπλε και άσπρο για να «ντύσει» το δήθεν κείμενο.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;