ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Προσοχή: Πρόστιμο 300€ και αφαίρεση διπλώματος για το λάθος που κάνουμε όλοι το πρωί

Δώστε προσοχή για να μην την πατήσετε!

Αν οδηγείτε με θολωμένα τζάμια κινδυνεύετε με πρόστιμο
Τα θολωμένα τζάμια στα αυτοκίνητα αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά τις πρωινές ώρες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
Αυτό το φαινόμενο μπορεί να περιορίσει σημαντικά την ορατότητα του οδηγού, ειδικά αν επηρεάζει τα παρμπρίζ και τα περιμετρικά τζάμια του αυτοκινήτου, κάτι που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο επικίνδυνων καταστάσεων στο δρόμο.
Ενώ στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) δεν υπάρχει ειδική διάταξη για την κυκλοφορία ενός αυτοκινήτου με θολωμένα τζάμια, ο ΚΟΚ στο άρθρο 13 αναφέρεται στην αναγκαία διανοητική ικανότητα και την κατάλληλη κατάσταση που πρέπει να έχει ένας οδηγός για να ελέγχει επαρκώς το αυτοκίνητό του.

Η οδήγηση με θολωμένα τζάμια θεωρείται επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε αφαίρεση της άδειας οδήγησης και σε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ από την Τροχαία, εάν κριθεί από τους αστυνομικούς ότι αποτελεί παράβαση.
Είναι σημαντικό να δίνετε χρόνο στο αυτοκίνητό σας να ξεθολώσει πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, για την ασφάλεια όλων στο δρόμο.
Σχετικές ειδήσεις:
ΔΕΙΤΕ:  Αυτοκίνητο στην Αργολίδα τυλίχθηκε στις φλόγες

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!